Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

Strods: kopīgi bruģēsim tiltu Latvijas - Francijas sadarbībai

Atklājot biznesa konferenci „Tilts Latvijas - Francijas sadarbībai”, ekonomikas ministrs Jurijs Strods uzsvērs plašo sadarbības potenciālu zinātnē un pētniecībā. Jau tagad, konferences ietvaros, tiks parakstīta deklarācija par sadarbības stiprināšanu magnētiskās hidrodinamikas jomā. Izveidojot pētījumu centru "Ampēra institūts", tas kļūs par unikālu eksperimentālu platformu šķidru metālu pētījumiem un tehnoloģiju izstrādāšanai.

Tāpat ministrs akcentēs iemeslus, kas padara Latviju par investīcijām un biznesa attīstībai izdevīgu vietu. Latvija atrodas unikālā ģeogrāfiskā vietā, izceļas ar augsti kvalificētu, vairākās svešvalodās runājošu un motivētu darbaspēku un ļoti konkurētspējīgu nodokļu sistēmu. Lielais ārvalstu investīciju pieplūdums, apliecina mūsu sasniegumus.

Biznesa konferences ietvaros J.Strods tiksies ar Francijas rūpniecības ministrs François Loosu un Francijas Nacionālās Asamblejas prezidentu Patrick Ollier.

Šodien, 21.martā, ministrs tikās ar Francijas Darba devēju konfederācijas (MEDEF International) prezidentu J. Burelle un MEDEF International un Batijas valstu komitejas prezidentu R. Robinet-Duffo, kā arī pavadošo delegāciju. Francijas uzņēmēji izrādīja lielu interesi par uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā, īpaši enerģētikas jomā. Tāpat delegāciju interesēja Latvijas monetārā sistēma.

Kā zināms, festivāla „Francijas pavasaris Latvijā 2007” ekonomiskās dimensijas atklāšana notiks ar biznesa konferenci „Tilts Latvijas - Francijas sadarbībai”. Konference notiks rīt, 22. martā, viesnīcā Reval Hotel Latvija.
Biznesa konference ir ekonomikas programmas nozīmīgākais pasākums. Lai uzsvērtu festivāla nozīmību Francijai, vizītē Latvijā ieradīsies un konferencē piedalīsies Francijas rūpniecības ministrs François Loos.

Konferences atklāšanā piedalīsies valsts prezidente V.Vīķe-Freiberga, ekonomikas ministrs J. Strods, Bordo mērs un bijušais Premjerministrs Alain Juppé, Rīgas mērs un citas prominences. Konferences dalībniekiem tiks prezentētas Latvijas ekonomikas perspektīvas un piedāvātās iespējas uzņēmējdarbībai, kā arī notiks diskusijas par aktuālām tēmām Latvijā.

Konferences diskusiju tēmas: „Iekšējais patēriņš un ieguldījumi nekustamajā īpašumā”; „Latvija: reģionu kompetences un konkurētspēja”; „VPP, infrastruktūras projekti un to finansēšana, būvniecība, transports un loģistika”; „Enerģētika”. Paralēli konferences dalībnieki varēs izvēlēties dalību diskusijās vai iepriekš organizētas divpusējās tikšanās starp uzņēmējiem.

Ekonomiskās programmas, kas norisināsies Latvijā no 2007.gada 22.marta līdz 2007.gada 21.jūnijam, mērķis ir veicināt sadarbību starp Latvijas un Francijas uzņēmējiem, pilnveidot jau agrāk izveidotos kontaktus un veidot jaunus. Papildus informācija par festivāla programmu pieejama www.francijaspavasaris.lv.

Sabiedrisko attiecību nodaļa
Tālr.nr. 7013193

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Eleving Group IPO tuvojas noslēgumam

Otrdien, 8. oktobrī, noslēgsies Latvijā dibinātās finanšu tehnoloģiju uzņēmumu grupas Eleving Group sākotnējais publiskais akciju piedāvājums (IPO). Investori no Baltijas un Vācijas var parakstīties u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses