Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

"Super Bebris" plāno pārcelt ražošanu uz ASV, slēdzot ražotni Latvijā

Guļbaļķu un paneļu ēku korpusu ražotājs "Super Bebris" plāno pārcelt ražošanu uz ASV, slēdzot ražotni Latvijā, atzina uzņēmuma īpašnieks Normunds Teko.

Pēc viņa teiktā, pie šāda lēmuma uzņēmums nonācis valsts ekonomiskās situācijas dēļ. Teko norādīja uz valsts atbalsta trūkumu ražotājiem un nepieciešamības pēc jauniem eksporta tirgiem, lai izdzīvotu.

"Esam izpētījuši ASV tirgu, tur nav ražotāju, kas varētu piedāvāt produkciju ar tādu kvalitāti kā mēs un vēl labā attiecībā ar samērīgu cenu, kā arī ASV mēs saredzam milzīgas iespējas attīstīties," sacīja "Super Bebra" īpašnieks, uzsverot, ka Krievijas tirgus eksporta izaugsmei ir pārāk nedrošs, savukārt Eiropā ir milzīga konkurence un piedāvājums pārsniedz pieprasījumu.

Teko pastāstīja, ka kopējās pārcelšanās un ražošanas sākšanas izmaksas varētu būt aptuveni 2,5 miljoni dolāru (1,32 miljoni latu).

"Pašlaik gan vēl notiek sarunas ar bankām te, jo esam saistīti ar kredītiem un bankas nevēlas, lai mēs pamestu Latviju, tāpēc vēl nevar precīzi pateikt, kad varētu notikt ražošanas pārcelšana uz ASV, bet viens ir skaidrs, ka šis gads ir pamats, lai to izdarītu," klāstīja uzņēmuma īpašnieks, piebilstot, ka daļu iekārtu no esošās ražotnes varētu pārdot, bet daļu varētu pārvest uz ASV.

Teko esot skumji, ka, pārtraucot ražošanu Latvijā, darbu zaudēs aptuveni 100 strādājošo, taču viņš minēja, ka situācija liek meklēt iespējas, kā varētu veiksmīgi darboties.

"Super Bebris" 2008.gadā strādāja ar 3,254 miljonu latu apgrozījumu un cieta 1,128 miljonu latu zaudējumus, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais finanšu gada pārskats.

"Super Bebrim" pašlaik ir ražotne Limbažu novadā. Uzņēmums daļu saražotās produkcijas realizē ārvalstīs - Nīderlandē, Spānijā, Lielbritānijā un Čehijā, Zviedrijā, Īslandē, bet pārējo pārdod vietējā tirgū. "Super Bebris" dibināts 2001.gadā un pieder Normundam Teko. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 tūkstoši latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses