Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

"Swedbank" tiek pie "Laiko" rūpnīcas Mālpils novadā; meklē investoru

Kokapstrādes uzņēmuma maksātnespējas administratore Santa Strode summu, par kādu iegādāta rūpnīca, nav varējusi nosaukt, bet paskaidrojusi, ka gadījumos, kad ir pieteicies tikai viens pretendents, izsole notiek ar vienu augšupejošu soli. Izsoles sākumcena bija 705 700 latu.
Swedbank iegādājusies maksātnespējīgā SIA Laiko rūpnīcu Mālpils novada Upmalās - banka bija vienīgais pretendents izsolē, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness (DB).

Patlaban turpinoties investora piesaistīšanas process, un banka aktīvi strādājot, lai rūpnīca turpinātu darboties, informēja bankas preses sekretāre Kristīne Jakubovska.

Jūlija sākumā ir gaidāmas vēl trīs Laiko īpašumu izsoles.

Diena.lv jau ziņoja, ka konflikts starp uzņēmumu Laiko un Swedbank atstājis bez iztikas avota ap 300 ģimeņu Mālpilī. "Jūs aizņematies no drauga tūkstoti, lai nopirktu mašīnu, pēc tam pārrakstāt to uz savu vecmāmiņu un aizdevējam sakāt, ka mašīna jums vairs nepieder," bijušo Laiko īpašnieku izdomāto shēmu, kas noveda pie uzņēmuma darbības pārtraukšanas, iepriekš raksturoja Swedbank Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Ivars Svilāns. Pagājušā gada novembrī banka, uzzinot, ka visus Laiko aktīvus ir pārņēmusi Igaunijā reģistrētā firma Laiko Trade, "vecajam" uzņēmumam atstājot tikai milzīgas parādsaistības, pieņēma lēmumu ražošanu apturēt, jo radušās nopietnas bažas par īpašnieku nodomiem. Līdzīga shēma tika lietota arī Tukuma uzņēmumā Sāga, kas pieder tai pašai Lielbritānijas firmai Glory Wings Limited, kuru abos uzņēmumos pārstāvēja valdes locekļi Vitālijs Judins un Jurijs Azarovs. Kopumā Glory Wings Limited bankai ir parādā ap septiņiem miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses