Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

APF Holdings privātā obligāciju emisijā piesaistījusi septiņus miljonus eiro

AS APF Holdings privātā obligāciju emisijā piesaistījusi septiņus miljonus eiro, visu obligāciju apjomu pārdodot Polijas investīciju fondam CVI, aģentūru LETA informēja kompānijas pārstāvji.

Obligāciju dzēšanas termiņš ir četri gadi.

"APF Holdings" norāda, ka obligāciju iegādes darījumā "CVI" un "APF Holdings" ir arī noslēguši vienošanos, kas paredz, ka "CVI" izsaka provizorisku apņemšanos piešķirt papildu piecus miljonus eiro "APF Holdings" ar nosacījumu, ka uzņēmums izpilda iepriekš noteiktus finanšu nosacījumus.

Kompānijā norāda, ka šis darījumu kopums starp abiem uzņēmumiem nodrošinājis "APF Holdings" nepieciešamo finansējumu, lai pilnībā īstenotu investīciju programmu un refinansētu esošo saistību portfeli.

Kompānijas pārstāvji arī atzīmē, ka no obligāciju emisijas iegūtos līdzekļus "APF Holdings" izmantos uzņēmuma izaugsmes plānu īstenošanai. Tostarp divu jaunu dējējvistu novietņu būvniecībai, jaunas olu produktu pārstrādes ražošanas līniju ieviešanai un noliktas būvniecībai.

"Veiksmīga obligāciju emisija ļauj mums īstenot "APF Holdings" plānus un tuvāko gadu laikā palielināt "APF Holdings" ražošanas jaudu par aptuveni 60%," atzīmē "APF Holdings" valdes priekšsēdētājs Jurijs Adamovičs.

Viņš norāda, ka patlaban novērojams augošs pieprasījums olu un olu produktu tirgū gan Latvijā, gan Eiropā pēc ārpus sprostiem olām un "APF Holdings" vēlas strauji realizēt savu attīstības plānu, lai izmantotu konkrēto tirgus tendenci.

"APF Holdings" pārstāvji informē, ka "CVI" ir neatkarīgs Polijas investīciju uzņēmums, kas pārvalda 11 dažādus fondus ar kopējiem aktīviem 750 miljonu eiro apmērā. "CVI" ir ieguldījumi deviņās Centrālās un Austrumu Eiropas valstīs.

Jau vēstīts, ka "APF Holdings" sākotnējā publiskajā piedāvājumā (IPO) pieprasījums pēc akcijām pārsniedza piedāvājumu par 7%.

Kopumā akciju sākotnējā publiskajā piedāvājumā saņemti investoru rīkojumi par akciju iegādi 5 624 204 eiro apmērā, tādējādi pieprasījumam pēc akcijām par 371 482 eiro pārsniedzot piedāvājumu.

Akciju kotēšanas "Nasdaq Riga" alternatīvajā tirgū "First North" mērķis bija piesaistīt investīcijas olu ražošanas jaudu palielināšanai, darbības paplašināšanai Latvijā un ekspansijai eksporta tirgos.

Pēc sākotnējā publiskā piedāvājuma, "APF Holdings" izaugsmes mērķi paredz būtiski paplašināt "APF Holdings" grupas darbības mērogu, tostarp līdz 2025.gadam palielināt ražoto olu daudzumu par 60% un vairāk nekā dubultot ieņēmumus, palielinot tos no aptuveni 11 miljoniem eiro 2022.gadā līdz 25 miljoniem 2025.gadā.

Tāpat ar investoru ieguldījumu un turpmāku banku finansējumu iecerēts papildu jau esošajām trim dējējvistu novietnēm uzbūvēt vēl divas un paplašināt ražošanas atbalsta infrastruktūras jaudu. Tādējādi ražoto olu daudzums palielinātos no 115 miljoniem gadā līdz 180 miljoniem, bet pašu dējējvistu skaits - līdz 665 000, atzīmē "APF Holdings" pārstāvji.

"APF Holdings" plāno sākt arī olu pārstrādi, iegādājoties jaunas ražošanas iekārtas.

No kopā nepieciešamajiem 16,7 miljoniem eiro, septiņus miljonus eiro plānots piesaistīt no publiskā piedāvājuma, bet līdz 11 miljoniem eiro plānots piesaistīt no banku finansējuma.

"APF Holdings" grupas apgrozījums pērn palielinājās 2,9 reizes un sasniedza 11,23 miljonus eiro, savukārt grupas peļņa pieauga 2,5 reizes un bija 331 047 eiro.

Kompānija "APF Holdings" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 4,7 miljoni eiro. Uzņēmumu grupā ietilpst putnkopības un olu ražošanas uzņēmums "Alūksnes putnu ferma", vairumtirdzniecības uzņēmums SIA "APF Trading", putnkopības un olu ražošanas pakalpojumu sniedzējs SIA "Oluksne", gāzes un organiskā mēslojuma ražotājs SIA "APF Energy" un putnkopības un jaunputnu audzēšanas uzņēmums SIA "Preiļu putni".

"APF Holdings" lielākais akcionārs ir Jurijs Adamovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses