Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Bigbank emitē nenodrošinātās subordinētās obligācijas ar 8 procentu likmi un plāno tās kotēt Nasdaq Tallinas biržā

Šodien, Eiropas tirgos, digitālo bankas pakalpojumu sniedzējs Bigbank, paziņoja par nenodrošināto subordinēto obligāciju publisko piedāvājumu Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ar kopējo apjomu no 3 līdz 10 miljoniem eiro. Investori var pieteikties uz Bigbank 10 gadu nenodrošinātajām subordinētajām obligācijām ar 8% gada procentu likmi, kas maksājama reizi ceturksnī. Pieteikšanās periods sākas šodien un beidzas 2023. gada 24. novembrī. Bigbank plāno kotēt obligācijas Nasdaq Tallinn Fondu biržas Baltijas obligāciju sarakstā, lai nodrošinātu likviditāti un brīvu tirdzniecību.

"Bigbank plāno turpināt straujo izaugsmi gan mājokļu, gan korporatīvo kredītu jomā un pakāpeniski sākt piedāvāt arī ikdienas bankas pakalpojumus. Mūsu jaunās 30 miljonu eiro obligāciju programmas un pašreizējā obligāciju piedāvājuma mērķis ir stiprināt Bigbank grupas kapitāla struktūru un nodrošināt stabilu piekļuvi papildu kapitālam, kas tiks izmantots, lai finansētu Bigbank grupas budžetu un izaugsmi, kā tas paredzēts mūsu stratēģiskajā plānā,” skaidroja Bigbank valdes priekšsēdētājs Martins Lants.

"Esošajā ekonomiskajā vidē, kur tirgi sagaida nelielu procentu likmju samazināšanos, kotētās subordinētās obligācijas ar fiksētu procentu likmi 8% gadā uz termiņu - 10 gadiem – ir uzkrājumu izvietošanas instruments, kuru noteikti ir vērts apsvērt. Bigbank ir ļoti diversificēts/dažādots aizdevumu portfelis, ko veido mājokļu un patēriņa kredīti un uzņēmumu attīstības un investīciju aizdevumi. Esam labi pārvaldīta un mūsdienīga banka, kas efektīvi darbojas, izmantojot digitālos kanālus. Manuprāt, Bigbank obligācijas ir pievilcīga investīciju iespēja,” sacīja Lants.

Bigbank, kas pērn atzīmēja 30 gadu darbības jubileju, ir Igaunijas Republikā reģistrēta komercbanka. Bankas bilances kopsumma 2023.gada 30.septembrī bija 2,1 miljards eiro un pašu kapitāls – 237 miljoni eiro. Banka darbojas deviņās valstīs, tai ir 146 000 aktīvo klientu un 500 darbinieku. Kredītreitingu aģentūra Moody’s ir piešķīrusi Bigbank bankas noguldījumiem ārvalstu un vietējās valūtās reitingu Baa3 ilgtermiņa reitingu skalā un Prime-3 īstermiņa reitingu skalā.

Galvenie obligāciju publiskā piedāvājuma nosacījumi

Šodien uzsāktajā publiskajā piedāvājumā Bigbank piedāvā līdz 3000 nenodrošināto subordinēto obligāciju ar nosaukumu “EUR 8.00 BIGBANK ALLUTATUD VÕLAKIRI 23-2033”/“EUR 8,00 Bigbank subordinētās obligācijas 23-2033” ”, kuru katras obligācijas nominālvērtība ir noteikta 1000 EUR apmērā, dzēšanas termiņš 2033.gada 30.novembris un fiksētā procentu likme – 8% gadā, kas maksājama reizi ceturksnī. Pārsnieguma gadījumā Bigbank ir tiesības palielināt piedāvājuma apjomu līdz 10 000 obligāciju. Tāpat Bigbank ir tiesības atcelt piedāvājumu nepieteiktajā apjomā. Nenodrošinātās subordinētās obligācijas tiek piedāvātas ar cenu 1000 EUR par vienu obligāciju.

Pieteikties obligācijām var no šodienas, 2023.gada 14.novembra, plkst.10.00 līdz 2023.gada 24.novembra plkst.15.30. Piedāvājums būs paredzēts privātajiem un profesionālajiem investoriem Igaunijā, Latvijā un Lietuvā.

Subordinētās obligācijas ir Bigbank nenodrošinātas parāda saistības pret investoru. Obligāciju subordinācija nozīmē, ka Bigbank likvidācijas vai bankrota gadījumā visiem prasījumiem, kas izriet no subordinētajām obligācijām, iestājas dzēšanas termiņš un tie tiek apmierināti tikai pēc visu nesubordinēto atzīto prasījumu pilnīgas apmierināšanas saskaņā ar piemērojamajiem normatīvajiem aktiem. Plašāka informācija ir pieejama Prospektā un Prospekta kopsavilkumā.

Šī piedāvājuma vispārējais mērķis ir stiprināt grupas kapitāla struktūru un nodrošināt stabilu piekļuvi papildu kapitālam, lai finansētu grupas budžetu un izaugsmi, kā tas paredzēts Bigbank stratēģiskajā plānā.

Banka plāno no obligāciju emisijas gūtos ieņēmumus izmantot papildu kredītrisku segšanai, kas izriet no Bigbank grupas uzņēmumu un mājokļa kredītu portfeļa pieauguma Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, kā arī lai izpildītu normatīvajos aktos noteiktās papildu prasības attiecībā uz 2.līmeņa kapitālu.

Obligāciju emisijas ietvaros gūtos ieņēmumus var izmantot arī esošo Bigbank emitēto nenodrošināto subordinēto obligāciju pirmstermiņa dzēšanai ar nosacījumu, ka Bigbank ir tiesības šīs obligācijas dzēst pirms termiņa saskaņā ar piemērojamajiem obligāciju noteikumiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses