Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Arī Maxima nolēmusi izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas

Mazumtirdzniecības veikalu tīkls Maxima nolēmis izstāties no Latvijas Tirgotāju asociācijas (LTA) un pirmdien nosūtīja tās vadībai oficiālu vēstuli, informēja Maxima pārstāvis Ivars Andiņš.

Viņš norādīja, ka Maxima kritiski izvērtējusi pēdējā laika LTA paziņojumus saistībā ar pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu un secinājusi, ka tie neatbilst Maxima nostājai.

I.Andiņš skaidroja, ka Maxima šo soli vērtējis pozitīvi, turpretī LTA allaž PVN samazināšanu kritizējusi. Arī pēdējam paziņojumam, ka PVN samazināšanas rezultātā cenas tikai augšot, Maxima kategoriski nepiekrīt, jo Maxima veikalos cenas pazeminās.

Līdz ar to Maxima uzsver, ka LTA paustais viedoklis nonāk krasā pretstatā ar Maxima pozīciju un vairs nepārstāv to. Turpmāk Maxima tirdzniecību kā ekonomikas nozari skarošos jautājumus risinās ar Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas starpniecību.

Maxima bija viena no Pārtikas tirgotāju asociācijas dibinātājām 2010.gadā, uzskatot, ka vajadzīga īpaša pārtikas tirgotāju apvienība. Šīs jaunās asociācijas attīstība kopš tā laika vērtējama kā visnotaļ sekmīga, piebilda I.Andiņš.

Jau ziņots, ka piektdien par izstāšanos no LTA paziņoja Rimi, par gatavību izvērtēt palikšanu šajā organizācijā paziņoja arī Maxima.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Joprojām dārgi

Priekšā ļoti izaicinošs uzdevums, lai uzlabotu airBaltic finanšu stāvokli.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses