Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ārvalstu investoru padomi Latvijā vadīs Māris Gruzniņš

Turpmāk Ārvalstu investoru padomi Latvijā (ĀIPL) vadīs būvmateriālu ražotāja Schwenk Latvija valdes loceklis Māris Gruzniņš, aģentūru LETA informēja ĀIPL pārstāvji.

Gruzniņš šajā amatā nomaina Circle K Latvia izpilddirektori Guntu Jēkabsoni, kura pēc 25 gadu karjeras šajā uzņēmumā ir paziņojusi par vēlmi ļauties jauniem izaicinājumiem profesionālajā dzīvē. Jēkabsone aprīļa beigās atstās Circle K Latvia un attiecīgi arī ĀIPL valdi.

Gruzniņš pauda gandarījumu, ka, vadot uzņēmēju organizāciju, viņš varēs sniegt savu pienesumu ĀIPL vīzijai - Latvijai kā investīcijām pievilcīgākajai vietai Baltijas jūras reģionā.

"Vairāk nekā 20 gadu laikā ĀIPL ir ieguvusi reputāciju kā uzticams valdības partneris, kas veicina kvalitatīvas diskusijas par Latvijas uzņēmējdarbības vidi. Es uzskatu, ka ĀIPL stingrie principi ir mūsu organizācijas veiksmes pamatā. Patlaban gan publiskais, gan privātais sektors atrodas būtisku izaicinājumu priekšā, jo ikvienam no mums ir liela loma Latvijas zaļās ekonomikas izaugsmē un digitālajā transformācijā," pauda jaunais ĀIPL vadītājs.

Viņš piebilda, ka organizācija turpinās paust savu viedokli un aktīvi piedalīsies diskusijās par nepieciešamajām reformām valsts investīciju vides uzlabošanai.

Gruzniņš ĀIPL valdes locekļa amatu ieņem kopš 2018.gada, šajā laikā pildot arī valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus. Turpmāk ĀIPL valdes priekšsēdētāja vietnieka pienākumus pildīs SEB bankas valdes loceklis Ints Krasts un PwC Latvia valdes priekšsēdētāja Zlata Elksniņa-Zaščirinska.

ĀIPL valdē strādā arī Balta valdes priekšsēdētājs Īans Kenedijs, KPMG Latvija partnere Evija Šturca, Bite Latvija lielo biznesa klientu direktors Valts Kārkliņš, kā arī Rīgas Ekonomikas augstskolas profesors Arnis Sauka

ĀIPL tika izveidota 1999.gadā. Ik gadu tiek organizētas augsta līmeņa tikšanās starp ārvalstu investoriem un Latvijas valdību, lai apspriestu svarīgākos veicamos darbus biznesa vides uzlabošanā. Nākamā augsta līmeņa sanāksme notiks šī gada rudenī. Galvenās tēmas, kuras ĀIPL plāno apspriest ar Latvijas valdību, ir cilvēkkapitāls, zaļās ekonomikas attīstība, valsts digitalizācija un tieslietu sistēmas efektivitāte.

ĀIPL ir nevalstiska organizācija, kurā apvienojušies lielākie ārvalstu kapitāla uzņēmumi no dažādām nozarēm, ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā un Rīgas Ekonomikas augstskola.

Organizācijas mērķis ir, izmantojot tās biedru pieredzi un zināšanas, sniegt rekomendācijas valsts pārvaldes institūcijām uzņēmējdarbības vides pilnveidošanai Latvijā un konkurētspējas uzlabošanā ārvalstu investīciju piesaistē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses