Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

BalticTaxi iegādājies jauns un nezināms uzņēmums JS Advisory

Taksometru kompānijas SIA BalticTaxi 90% akciju, ieguldot uzņēmumā 90 000 latu, iegādājusies SIA "JS Advisory", liecina informācija uzņēmumu reģistrā Lursoft.
"airBaltic" privātajam akcionāram "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) pieder 7% uzņēmuma, bet Jānim Naglim - 3%.

SIA "JS Advisory" savukārt 100% pieder Jānim Strazdiņam, kompānija izveidota 2010.gadā. 2010.gadā uzņēmums gan strādājis tikai ar 562 latu apgrozījumu un 29 latu peļņu, un tā pamatkapitālā ieguldīti 2000 latu. Kompānija nodarbojas ar konsultēšanu komercdarbībā un vadzinībās.

Strazdiņš biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka uzņēmuma daļas iegādājies, jo redz, ka šis ir potenciāli ienesīgs bizness ar augstām attīstības iespējām. Šie esot bijuši galvenie iemesli, kāpēc "JS Advisory" piedalījies šajā darījumā. Visi norēķini esot veikti, jo uzņēmuma esot izdevies piesaistīt līdzekļus šim darījumam.

Kā ziņots, janvāra sākumā mainījās "BalticTaxi" īpašnieku struktūra, jo agrākais "airBaltic" privātais akcionārs - "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) - pēc "BalticTaxi" pamatkapitāla palielināšanas nav veicis savas daļas apmaksu līgumā noteiktajā termiņā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja "Baltic Taxi" valdes loceklis Jānis Naglis.

Pagājušajā gadā "BalticTaxi" dalībnieku kopsapulce pieņēma lēmumu par pamatkapitāla palielināšanu līdz 100 000 latu jeb 100 000 kapitāldaļu. Uz 90% šo daļu pieteicās BAS. Tomēr BAS līdz līgumā noteiktajam termiņam - šā gada 2.janvārim - neveica šo daļu apmaksu. Tādēļ spēkā stājusies Komerclikumā noteiktā procedūra, kad pati SIA pārņem savas daļas un meklē jaunu dalībnieku, kas iesniegs valdei pieteikumu uz daļām.
Iepriekš Naglis norādīja, ka patlaban ir vairāki interesenti, kuri vērtē uzņēmuma rādītājus un nākotnes biznesa plānus, lai pieņemtu izsvērtu lēmumu par daļu iegādi.

Kā ziņots, BAS samazinājis līdzdalību "BalticTaxi" no 97% līdz 7%, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" dati.

"Lursoft" dati liecina, ka BAS kļuva par "Baltic Taxi" līdzīpašnieku 2010.gada martā, ieguldot naudu kompānijā un iegūstot 70% tās daļu. Tādējādi Nagļa dalība firmā samazinājās no iepriekšējiem 100% līdz 30%. Nagļa dalība kompānijā mazinājās līdz 3% pēc tam, kad BAS pērn rudenī palielināja savus ieguldījumus kompānijā un arī savu līdzdalību līdz 97%.

Sākotnēji uzņēmums darbojās Rīgā un Mārupes novadā, tad apgūta Jūrmala, bet tagad pakalpojumi tiek sniegti arī Valmierā.

"BalticTaxi" autoparkā ir 126 automašīnas, uzņēmumā strādā vairāk nekā 350 darbinieki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses