Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Baltkrievijas vēstnieks atzinīgi vērtē ekonomisko sadarbību ar Latviju

Trešdien ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts iepazīšanās vizītē tikās ar Baltkrievijas vēstnieku Latvijā Aleksandru Gerasimenko, lai pārrunātu abu valstu ekonomisko sadarbību, portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijas pārstāve Daiga Grūbe.

D.Pavļuts pozitīvi novērtēja līdzšinējo Latvijas divpusējo ekonomisko sadarbību ar Baltkrieviju, kas atspoguļojas arī pieaugošā ārējās tirdzniecības apgrozījumā. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka sadarbības attīstībai un padziļināšanai ir vēl liels potenciāls, jo Latvijas uzņēmēju intereses par sadarbību ar Baltkrieviju ir ļoti liela. Latvijas skatījumā būtu lietderīgi veicināt savstarpējo sadarbību tirdzniecības, enerģētikas, tranzīta, tūrisma, farmācijas, vieglās rūpniecības, būvniecības un IT jomās.

Arī A.Gerasimenko atzinīgi novērtēja abu valstu līdzšinējo ekonomisko sadarbību, uzsverot, ka Latvija Baltkrievijai ir ļoti nozīmīgs ekonomiskās sadarbības partneriem. Pēc Baltkrievijas statistikas datiem, Latvija ir ceturtais lielākais Baltkrievijas ārējās tirdzniecības partneris.

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos Latvijas ārējās tirdzniecības preču  apgrozījums ar Baltkrieviju sasniedza 696,3 miljonus ASV dolāru (371,13 miljonus latu), kas pret 2010.gada attiecīgo periodu ir pieaugums par 70,7%. Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū Baltkrievija ierindojas 8.vietā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses