Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ilgbūtības forums - kāds būs bizness 2030. gadā?

Starp Baltijas valstīm Latvijas uzņēmēji viskūtrāk iegulda ilgtspējīgos projektos.

Šī gada 27. maijā tiešsaistē notiks Latvijas uzņēmumu jaunu ieradumu forums “Ilgbūtība – kur būs Tavs bizness 2030. gadā?”. Tā mērķis ir iedrošināt Latvijas uzņēmumus ilgtspēju iekļaut uzņēmuma procesos un lēmumos, lai attīstītu uzņēmuma inovatīvu un tālredzīgu darbību. SEB bankas 2021. gada pavasarī veiktā Baltijas valstu uzņēmēju pētījuma rezultāti liecina, ka pēdējo trīs gadu laikā uzņēmumi visvairāk domājuši par attieksmi pret dabas resursiem, samazinot papīra patēriņu, pārskatot savas transporta izmantošanas un komandējumu politikas, kā arī ieviešot ilgtspējīgus risinājumus ražošanā. Tāpat uzņēmumi pievērsuši uzmanību riskiem piegādes ķēdēs un ilgtspējīgu sadarbības partneru izvēlei. Tomēr Latvijā, salīdzinot ar citām Baltijas valstīm, šie rādītāji ir zemāki.

“Mēs vēlamies lauzt mītu, ka būt ilgtspējīgam – tas ir dārgi un garlaicīgi! Realitātē nereti tas neprasa lielus ieguldījumus un var būt ļoti saistoši gan klientiem, gan darbiniekiem, gan finansiāli interesanti uzņēmumam kopumā. Ikdienas darbā ieviešot ilgtspējas principus, mēs varam, gan ietaupīt, gan arī kļūt efektīvāki – rodot alternatīvus risinājumus, ieguldot izpētē un attīstībā, digitalizējot ikdienas darbības un galu galā – novēršot pat organizācijas izdegšanas draudus,” atklāj foruma organizatori.

Forums notiks 4 paneļos. Pirmajā panelī galvenā tēma būs klimata izmaiņas, zaļā domāšana, otrajā – tiks skatīti jautājumi par dialogu un darbinieku iesaisti ilgtspējīgu risinājumu meklēšanā. Trešais panelis tiks veltīts jautājumiem par iepirkumiem, piegādātājiem un neilgtspējīgu resursu aizvietošanu. Savukārt ceturtajā panelī eksperti diskutēs par vadības jautājumiem, uzsverot labas pārvaldības un inovāciju aspektus.

Forumā piedalīsies vairāk nekā 35 eksperti, piemēram, sabiedrības Tilde valdes priekšsēdētājs Andrejs Vasiļjevs, Madara Cosmetics Ilgtspējas direktore Anete Vabule, sociālatropologs Roberts Ķīlis, Idea Innovation Institute pētniece, pasniedzēja Rīgas Tehniskajā universitātē un Banku augstskolā Elīna Miķelsone, ārste, personības izaugsmes trenere Laila Jemberga, SEB bankas vadītāja Latvijā Ieva Tetere u.c. Forumu vadīs žurnāliste Kristīne Garklāva un pasniedzējs Mārtiņš Daugulis. Vairāk par forumu www.ilgbutiba.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brauc pie kaimiņiem

Mūsu valstī tūrisma industrija atgūstas lēnāk nekā Igaunijā.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses