Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Jelgavas vēja tuneļa bankrots valstij, visticamāk, radīs 1,3 mlj. latu zaudējumus

Jelgavas vēja tuneļa bankrots valstij visticamāk radīs 1,3 miljonu latu zaudējumus. Turklāt var gadīties, ka projektā ieguldītais Eiropas Savienības līdzfinansējums būs jāatmaksā no nodokļu maksātāju naudas. Trešdien paredzētajai SIA Gaisa sporta sertifikācijas centrs mantas izsolei nebija pieteicies neviens interesents, ziņo Latvijas Radio.

Maksātnespējas administrators sola, ka tiks rīkotas arī citas izsoles, tomēr atzīst, ka par tuneli un tā aprīkojumu prasītie 840 000 latu ir ļoti liela summa. Tuneļa īpašnieki, savukārt, norāda, ka uzņēmuma maksātnespēja ir valsts ekonomiskā stāvokļa izraisīta neveiksme. Valsts projektā kopumā ieguldīja 1 350 000 latu, no kuriem divas trešdaļas finansēja Eiropas Savienība.

Maksātnespējas procesu ierosināja pats uzņēmums Gaisa sporta sertifikācijas centrs. Patlaban norisinās bankrota procedūra un ar to saistīta uzņēmuma mantas pārdošana, lai par iegūtajiem līdzekļiem norēķinātos ar kreditoriem. Divās izsolēs šonedēļ bija plānots pārdot gan vēja tuneļa ēku, gan aprīkojumu kopumā 840 000 latu vērtībā.

Kad Jelgavas vēja tuneļa projekts tapa, bija plānots, ka uzņēmums gadā sertificēs 4000 izpletņlēcēju. Latvijas Radio vēsta, ka līdz šim sertificēts tikai viens.

Investīciju un attīstības aģentūras vadītājs Andris Ozols pārliecināts, ka valsts ieguldījumu neatgūs. Viņš Latvijas Radio norāda, ka valsts nevar cerēt pat gadījumā, ja vēja tuneli izsolē izdodas pārdot. Tas tādēļ, ka maksātnespējas administrators valsti nav iekļauta kreditoru sarakstā.

Kā vēstīts, vēja tuneli Jelgavā par maksātnespējīgu atzina pirms gada. Valsts prasību atmaksāt 1,3 miljonu ieguldījumu cēla pērn septembrī, tomēr Zemgales apgabaltiesas to noraidīja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses