Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kreditori pabeidz bijušā tekstilražotāja Lauma bankrotu

Maksātnespējīgā bijušā tekstilmateriālu un veļas ražotāja AS Lauma kreditori jūnija vidū izlēmuši pabeigt pērn sākto uzņēmuma bankrota procedūru, liecina Maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Lēmums par bankrota procedūras pabeigšanu pieņemts 15.jūnijā un šodien tas reģistrēts Maksātnespējas reģistrā.

Pērn 21.jūlijā par maksātnespējīgu atzītās 1971.gadā dibinātās AS Lauma kreditori 2010.gada novembrī vienojās sākt uzņēmuma bankrota procedūru.

Uzņēmuma maksātnespējas procesu pārraudzīja administratore Zinta Zālīte-Rukmane.

Pēc Firmas.lv datiem, kā valsts firma Lauma reģistrēta 1991.gada 4.jūnijā, bet par AS Lauma tā kļuvusi 1994.gadā. Pēdējos gada pārskatos kādreiz slavenā veļas un tekstilmateriālu ražotāja AS Lauma kā darbības nozares jau minējusi vairs tikai telpu īri un pakalpojumus, nevis tekstilmateriālu ražošanu.

2004.gadā Latvijā ienāca investīciju kompānija Alta Capital, kas iegādājās AS Lauma. Turpmāko divu gadu laikā Latvijas lielākais tekstilražotājs piedzīvoja nopietnas strukturālas izmaiņas, nodibinot divus jaunus meitasuzņēmumus - Lauma Lingerie un Lauma Fabrics.

2008.gadā AS Lauma neto apgrozījums bija 1,06 miljoni latu, salīdzinot ar 5,55 miljoniem latu 2007.gadā. Ja 2007.gadā uzņēmums strādāja ar 0,76 miljonu latu peļņu, tad gadu vēlāk jau cieta 3,28 miljonu latu zaudējumus, liecina Lursoft informācija.

Pēc Firmas.lv datiem, AS Lauma padomes priekšsēdētājs kopš 2007.gada 25.maija ir Spānijas pilsonis Leibs Rikardo Rehters, padomes priekšsēdētāja vietnieks ir Igaunijas pilsonis Indreks Rahumā, bet padomes loceklis - Raids Jāks.

Laumas valdes priekšsēdētājs ir Vācijas iedzīvotājs Naidžels Peidžs, bet valdes locekļi - Latvijas pilsoņi Tatjana Tužilkina un Andris Sedmalis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses