Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Luksemburgas fonds Duke iegādājies Valmieras stikla šķiedras akciju kontrolpaketi

Luksemburgas fonds Duke iegādājies Valmieras stikla šķiedras akciju kontrolpaketi jeb 83,14% akciju, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai Nasdaq Riga.

Darījumā pārdotas 19 872 715 Valmieras stikla šķiedras akcijas. Vienas akcijas cena darījumā bija 0,5483 eiro, tādējādi kopējai darījuma summai veidojot 10 896 209,63 eiro.

Pēc darījuma Valmieras stikla šķiedras 83,14% akciju īpašnieks ir Duke I S.à r.l., 10,5% akciju pieder P-D Management Industries Technologies GmbH, bet vēl 6,36% citiem akcionāriem.

Duke ir Warwick alternatīvo ieguldījumu fonda European Opportunities Fund III LP, kuru pārvalda Warwick Capital Partners LLP, Luksemburgas meitasuzņēmums. Warwick ir Londonā bāzēts ieguldījumu pārvaldnieks, kas darbību koncentrē uz Eiropas "special situations" jeb īpašos apstākļos nokļuvušiem uzņēmumiem, un tā pārvaldīto fondu pārvaldībā esošie aktīvi pārsniedz divus miljardus eiro.

"Šis solis, kā arī ar to saistītais finansiālais nodrošinājums dod mums iespēju vēl vairāk paplašināt uzņēmējdarbības modeli un nodrošināt uzņēmumam nepieciešamās investīcijas, kas nebija iespējams pēdējos gados," paziņojumā biržai norāda Valmieras stikla šķiedras valdes priekšsēdētājs Stefans Jugels.

Warwick Capital Partners līdzdibinātājs Īans Burgess paziņojumā norāda, ka Warwick atbalstīs Valmieras stikla šķiedru finanšu pārstrukturēšanā un nākamajā izaugsmes posmā. 

Burgess min, ka Valmieras stikla šķiedra ir viens no vadošajiem stikla šķiedras izstrādājumu ražotājiem Eiropā un Warwick centīsies nostiprināt šo pozīciju un paplašināt produktu piedāvājumu.

Darījumā ietverta arī Danske Bank prasījuma tiesību pret Valmieras stikla šķiedru pārņemšana. Ar darījuma noslēgšanās brīdi uzņēmuma otrs lielākais kreditors ir Duke I S.à r.l. ar kopējo saistību summu 45 568 799,35 eiro uz pieciem gadiem ar procentu likmi 4,5%.

Jau vēstīts, ka 2020.gada oktobra beigās Valmieras stikla šķiedras akcionāru vairākums nolēma pārdot 83,14% uzņēmuma akciju Duke

Tāpat ziņots, ka Valmieras stikla šķiedras koncerns pērn deviņos mēnešos strādāja ar 78,312 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 21% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā, savukārt grupas zaudējumi saruka par 42,9% un bija 3,482 miljoni eiro. Savukārt koncerna mātesuzņēmums Valmieras stikla šķiedra pērn deviņos mēnešos strādāja ar 66,398 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,5% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, kamēr kompānijas peļņa samazinājās 3,1 reizi un bija 915 096 eiro.

Valmieras stikla šķiedras lielākie īpašnieki pērn februāra beigās bija Vācijas uzņēmumi P-D Glasseiden GmbH Oschatz (26,07%), P-D Management Industries-Technologies GmbH (23,93%) un P-D Aircraft Composites GmbH (22,82%), kā arī Beatrise Preisa-Daimlere (17,47%).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses