Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

MK otro reizi lielu investīciju projektam piešķir ienākumu nodokļa atlaidi

Ministru kabineta sēdē otrdien, 22.maijā, tika atbalstīts Ekonomikas ministrijas sagatavotais rīkojuma projekts par uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides piešķiršanu SIA Baltic Crystal par investīciju projektā paredzētajiem ieguldījumiem, ziņo Valsts kanceleja.

Uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaides piešķiršana investīciju projektiem nodrošina būtisku atbalstu uzņēmumu tālākai attīstībai, priekšnosacījumus konkurētspējas paaugstināšanai un eksporta potenciāla palielināšanai, kā arī jaunu darba vietu radīšanai.

Investīciju projektu pieteikumu vērtēšanas komisija ir pozitīvi novērtējusi SIA Baltic Crystal iesniegto investīciju projektu un Ekonomikas ministrija iesniegusi to atbalsta saņemšanai MK. Uzņēmuma ienākuma nodokļa atlaidi uzņēmums varēs piemērot pēc investīciju projekta īstenošanas.

Kopš uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaides par atbalstāmo investīciju projektu ietvaros veiktajiem ieguldījumiem atjaunošanas 2011.gadā, šis ir otrais investīciju projekts, kuru Ministru kabinets ir atbalstījis. 2011. gada 4. oktobrī tika atbalstīts AS Dobeles dzirnavnieks sagatavotais atbalstāmo investīciju projekts.

Ekonomikas ātrākas izaugsmes veicināšanai, piesaistot Latvijai lielās investīcijas, 2011.gada 1.janvārī stājās spēkā grozījumi likumā Par uzņēmumu ienākuma nodokli, kas paredz uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi par atbalstāmo investīciju projekta ietvaros veiktajiem sākotnējiem ilgtermiņa ieguldījumiem, atgādina Valsts kanceleja.

Nodokļa atlaide tiek piešķirta komersantiem, kuri veikuši ieguldījumus pamatlīdzekļos, kas izmantojami tā saimnieciskās darbības veikšanai atbalstāmajās prioritārajās nozarēs un nodrošina jauna darbības profila uzsākšanu, esošās darbības modernizāciju vai paplašināšanu, vai vispārēju darbības procesa būtisku maiņu.

Likums paredz piemērot atlaidi 25% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa ir līdz 35 miljoniem. latu) vai 15% (ja kopējā sākotnējo ilgtermiņa ieguldījumu summa pārsniedz 35 miljonus latu) apmērā par investīciju summu, kas pārsniedz 3 miljonus latu.

Lēmumu par atbalstāmā investīciju projekta atbalstu pieņem Ministru kabinets, ņemot vērā Ekonomikas ministrijas izvērtējumu par projekta paredzamo ietekmi uz valsts ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses