Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No regulējamo sabiedrisko pakalpojumu saraksta svītrota sašķidrinātās naftas gāzes sadale

No regulējamo sabiedrisko pakalpojumu veidiem svītrota sašķidrinātās naftas gāzes sadale no virszemes un pazemes tvertnēm pa cauruļvadiem līdz ievadam daudzdzīvokļu ēkā, paredz šodien valdībā akceptētie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Patlaban spēkā ir Ministru kabineta 2009. gada 27. oktobra noteikumi, kas paredz, ka sašķidrinātās gāzes apgādē nepieciešams regulēt sašķidrinātās naftas gāzes sadali no virszemes un pazemes tvertnēm pa cauruļvadiem līdz ievadam daudzdzīvokļu ēkā.

Saeima 2011. gada 22. septembrī pieņēma grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz noteikt, ka energoapgāde ir enerģētikas jomā veicama komercdarbība, kuru ir nepieciešams licencēt vai reģistrēt un kura ietver elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu, elektroenerģijas, siltumenerģijas vai dabasgāzes iepirkšanu, pārveidi, uzglabāšanu, pārvadi, sadali vai tirdzniecību.

Ar šiem grozījumiem Enerģētikas likumā jebkāda komercdarbība, kas ietver pakalpojumu sniegšanu sašķidrinātās gāzes apgādē, ir nodalīta no enerģētikas jomā veicamas komercdarbības, kuru nepieciešams licencēt vai reģistrēt. Tas ir pamats sašķidrinātās naftas gāzes sadales no virszemes un pazemes tvertnēm pa cauruļvadiem līdz ievadam daudzdzīvokļu ēkā izslēgšanai no regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses