Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Par ES naudu būvēto un rekonstruēto ceļu uzturēšana radīs lielas problēmas

Valdībai būs jāpiešķir līdzekļi savulaik par Eiropas naudu būvēto ceļu uzturēšanai. Ar patlaban pieejamo finansējumu šādam mērķim naudas nepietiek, tomēr saistības, kas izriet uzņemoties Eiropas finansētu projektu realizāciju, ir jāpilda, vēsta Latvijas Radio.

Patlaban runa ir par tiem objektiem, kas būvēti 2000. gada sākumā. Lai izpildītu Eiropas Savienībai dotos solījumus par ceļu garantiju un kalpošanas laiku, šogad nepieciešami vairāk nekā 300 000 latu. Nākamgad tie ir 5 miljoni. Satiksmes ministrija gan norāda, ka pa Eiropas naudu būvēto ceļu remonts tiks veikts jebkurā gadījumā, pat ja līdzekļus nāksies atņemt citiem ceļiem.

Par Eiropas Savienības naudu būvēto un rekonstruēto ceļu uzturēšana uzņēmumam Latvijas Valsts ceļi (LVC) jau rada un arī nākotnē radīs lielas problēmas. LVC valdes priekšsēdētājs Ivars Pāže norāda, ka problēma ir nepietiekošais finansējums, lai izpildītu saistības pret Eiropas Savienību attiecībā par ceļu kvalitāti.

To, ka par Eiropas naudu būvētie ceļi ir jāuztur atbilstošā līmenī uzsver Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā preses sekretāre Sanita Jemberga. Viņa norāda, ka par soda sankcijām pagaidām runāts netiek, vien tiek vērsta uzmanība, ka ceļiem ir jākalpo maksimāli ilgu mūžu.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Anrijs Matīss uzsver, ka problēma, kāpēc nauda Eiropas ceļu uzturēšanai nepietiek, ir samazinātais finansējums. Papildus nauda valdībai tiks prasīta. Ja līdzekļi netiks piešķirti, būs jādomā, kā saistības pret Eiropu pildīt no pašreiz pieejamā finansējuma.

Eiropas Savienības fondi ir lielākais investīciju avots Latvijas ceļu infrastruktūrā. Kopš 2000. gada atjaunoti vai uzbūvēti ap 1000 kilometru. Ja šo posmu uzturēšanai netiek iedalīts pietiekoši liels finansējums, cieš ceļi, kas ir daudz sliktākā stāvoklī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses