Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Sankcijas pret Baltkrieviju Latvijai var radīt 480 miljonu eiro zaudējumus

Sankcijas pret Baltkrieviju Latvijai var radīt 480 miljonu eiro zaudējumus, tāpēc Eiropas Savienības līmeņa sarunās Latvijai ir jāpauž stingrs viedoklis par sociālekonomiskajām sekām, kas var sekot pēc ierobežojumu uzlikšanas kaimiņvalsts uzņēmējiem. To uzsver Latvijas Darba devēju konfederācija, vēsta Latvijas Radio

Sankcijas visbūtiskāk skartu transporta nozari - gan dzelzceļa pārvadājumus, gan ostas. Uzņēmums Latvijas dzelzceļš skaidro, ka sliktākā scenārija gadījumā darbu zaudētu liela daļa uzņēmuma darbinieku, īpaši Latgales reģionā.

Latvijas dzelzceļa valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis stāsta, ka pagaidām nav zināms, vai un kādas sankcijas būs, tomēr sliktākā scenārija gadījumā, tiktu zaudēta puse no kravām, tajā skaitā tās piegādes, kas tiek veiktas caur Baltkrieviju no Krievijas. Sankciju dēļ Latvijas dzelzceļā darbu zaudētu liels skaits darbinieku, īpaši Latgalē.

Latvijas darba devēju konfederācija lēš, ka Eiropas Savienības sankcijas pret Baltkrieviju Latvijas ekonomikai radītu zaudējumus 480,9 milj. eiro apmērā jeb 3% no IKP. Turpina konfederācijas ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

To, ka sarunās Eiropā jāatrod veids, kā aizstāvēt Latvijas intereses, šonedēļ intervijā Latvijas Radio uzsvēra arī Traktoru tirgotāja MTZ -serviss komerdirektore Dzintra Medvedeva. Ir skaidrs, ka cietēji būtu virkne uzņēmumu.

Ārlietu ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis skaidro, ka līdz šim ieguldīts liels darbs sarunās ar citu Eiropas Savienības valstu pārstāvjiem. Tomēr pret sankcijām patlaban iebilst vien 2 valstis - Latvija un Slovēnija, pārējās 25 bloka valstis ierobežojumus atbalsta.

Uzņēmēji uzsver, ka sankcijas pret Baltkrieviju atstātu ietekmi gan uz ārējo tirdzniecību, gan investīcijām, gan sociālekonomisko situāciju saistībā ar bezdarba pieaugumu, īpaši Latgalē, kas ir Baltkrievijas pierobeža. Tur bez darba patlaban ir 20% iedzīvotāju.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses