Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

SIA Energoremonts Rīga par gandrīz trim miljoniem latu būvēs Fortum Jelgava jaunās koģenerācijas stacijas ēku

SIA Fortum Jelgava rīkotajā iepirkumā par būvdarbu veikšanu virs nulles līmeņa biokurināmā koģenerācijas elektrostacijai Jelgavā uzvarējusi SIA Energoremonts Rīga ar līgumcenu gandrīz trim miljonu latu apmērā.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) paziņojums, SIA Energoremonts Rīga uzvarējusi astoņu pretendentu konkursā ar 2 881 841 lata līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN).

Pēc IUB informācijas, šie būvdarbi tiks veikti ES Kohēzijas fonda līdzfinansēta projektā "Biokurināmā koģenerācijas elektrostacijas izveide Rūpniecības ielā 73, Jelgavā". Šā projekta līgums tika noslēgts 2010.gada 30.augustā starp SIA Fortum Jelgava un Latvijas investīciju un attīstības aģentūru.

LETA jau ziņoja, ka šā gada 20.aprīlī Jelgavā, Rūpniecības ielā 73, tika iemūrēts topošās SIA Fortum Jelgava biomasas koģenerācijas stacijas pamatakmens.

Pateicoties jaunajai SIA Fortum Jelgava biomasas koģenerācijas stacijai, uzņēmuma siltuma tarifs varētu samazināties par vismaz 10%, žurnālistiem stacijas pamatakmens iemūrēšanas pasākumā pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Ginta Cimdiņa.

Viņa informēja, ka biomasas koģenerācijas stacijas projektā līdz šā gada pavasarim investēti aptuveni 30 miljoni eiro (21 miljons latu).

Kā norāda Fortum Jelgava, stacija būs modernākā no tām, kurās tiek izmantoti atjaunojamie energoresursi. Saražotā siltumenerģija tiks piegādāta Jelgavas pilsētai, nodrošinot līdz 85% no pilsētas centralizētās siltumapgādes, kas līdz šim nodrošināta tikai ar dabasgāzi.

Stacijas un ar to saistītās infrastruktūras būvniecībā Fortum ieguldīs 70 miljonus eiro (49 miljonus latu). Seši miljoni eiro (4,2 miljoni latu) šim projektam ir piešķirti no Eiropas Savienības struktūrfondiem.

Uzņēmuma pārstāvji prognozējuši, ka 2013.gadā, kad stacija sāks darboties, oglekļa dioksīda izmešu daudzums no "Fortum" ražotnēm Jelgavas pilsētā samazināsies par aptuveni 73%.

Stacijas uzstādītā elektriskā jauda būs 23 megavati (MW), bet siltumenerģijas jauda - 45 MW. Plānots, ka gadā tā saražos 230 gigavatstundas (GWh) siltumenerģijas un 110 GWh elektroenerģijas. Stacija būs pieejama studentiem un zinātniekiem pētnieciskos nolūkos.

Staciju plānots atklāt pēc gada, 2013.gada, rudenī.

Stacijas būvniecība aktīvajā posmā nodrošinās darbavietas apmēram 200 celtniekiem.

Jaunās biokurināmā koģenerācijas stacijas izveidē Jelgavā noslēgušies vēl vairāki SIA Fortum Jelgava iepirkumi par koģenerācijas stacijas komponenšu piegādi un uzstādīšanu.

Kā ziņots, pērn decembrī SIA  Fortum Jelgava rīkotajā iepirkumā par elektroniskā aprīkojuma piegādi topošajai biokurināmā koģenerācijas stacijai Jelgavā uzvarēja SIA ABB, kas iekārtas piegādās par 1,16 miljoniem latu, neskaitot PVN, liecina IUB paziņojums.

Iepriekš Fortum Jelgava iepirkumā par koģenerācijas stacijas būvdarbu veikšanu zem nulles līmeņa uzvarējusi SIA Energoremonts Rīga, kuras piedāvātā līgumcena ir 1 496 332 lati, neskaitot PVN. Šie darbi tiks finansēti no SIA Fortum Jelgava līdzekļiem.

Koģenerācijas stacijas būvniecībā nav viena vadošā būvuzņēmēja, kurš izvēlētos apakšuzņēmējus - pārējo darbu veicējus. "Iepirkums mums ir sadalīts 70 vai vairāk lotēs, lai visiem Latvijā būtu iespējas un tiesības piekļūt šim projektam," iepriekš intervijā aģentūrai LETA sacīja  Fortum Jelgava valdes priekšsēdētāja Ginta Cimdiņa.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Joprojām dārgi

Priekšā ļoti izaicinošs uzdevums, lai uzlabotu airBaltic finanšu stāvokli.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses