Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Veidos saskaņotu LNG infrastruktūras izveidi Baltijas jūras ostās

Veidos saskaņotu sašķidrinātas dabasgāzes (LNG) infrastruktūras izveidi Baltijas jūras piekrastes valstu - Dānijas, Latvijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un Polijas ostās, tajā skaitā Rīgas ostā.

Jūras maģistrāles pētījumu, lai Baltijas jūras reģionā pieņemtu saskaņotu pieeju LNG bunkuru pildīšanas infrastruktūras attīstībai ar gandrīz EUR 2,5 miljonu lielu atbalstu finansēs Eiropas Savienība (ES).

Šī Eiropas Transporta tīkla programmas (TEN-T) projekta galvenais mērķis būs iesaistītajām ostām izstrādāt standartizētāku pieeju LNG infrastruktūras plānošanā un būvniecībā. Jūrniecības sektorā LNG strauji izvirzās kā videi draudzīgākā degviela, un ES veicina tās izmantošanu.

Deviņas ostas (Orhūsa, Kopenhāgena-Malme, Helsingborga, Stokholma, Helsinki, Turku, Ščecina-Svinoujsce, Rīga un Tallina) īstenos virkni pirmsinvestīciju pētījumu, kas būs par pamatu nākotnes ieguldījumiem infrastruktūrā.

Projektu, kas sniedz ieguldījumu TEN-T prioritātes projekta 21 (Jūras maģistrāles) īstenošanā, vadīs Eiropas Transporta tīkla izpildaģentūra, un to ir plānots noslēgt līdz 2013. gada beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Intervijas

Vairāk Intervijas


Ražošana

Vairāk Ražošana


Karjera

Vairāk Karjera


Pasaulē

Vairāk Pasaulē


Īpašums

Vairāk Īpašums


Finanses

Vairāk Finanses