Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Jaunzeme: Iedzīvotāji šogad nav jāskubina iesniegt gada ienākumu deklarācijas

Gada ienākumu deklarācijas iedzīvotāji šogad iesniedz ļoti aktīvi, martā kopumā Valsts ieņēmumu dienests (VID) saņēmis 600 000 deklarāciju, kas ir 60% no parasti gada laikā iesniegto deklarāciju skaita, intervijā aģentūrai LETA teica VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme.

"Par to, vai šogad kopumā būs iesniegtas vairāk nekā pērn, varēs spriest tikai pēc kāda laika, taču marta rezultāti jau liecina, ka ir pārsniegtas visas cerības. Šobrīd mēneša laikā jau ir iesniegti 600 000 deklarāciju, parasti gadā kopumā ir 900 000. Aktivitāte ir ļoti augsta. Labā ziņa ir tā, ka iesniedz gan tie nodokļu maksātāji, kuriem ir izveidojusies pārmaksa, gan tie, kam būs vēl jāpiemaksā," teica Jaunzeme.

Viņa norādīja, ka ir pamats domāt, ka tik augsta deklarāciju iesniegšanas aktivitāte ir tādēļ, ka to izdarīt ir ļoti vienkārši. "Vienkāršs un saprotams veids vēlreiz apliecina, ka tas veicina nodokļu brīvprātīgu nomaksu," piebilda Jaunzeme.

"Parasti mums ir jāskubina un jāmudina iesniegt deklarācijas, taču šoreiz deklarācijas iesniedz ļoti aktīvi bez kādiem pamudinājumiem - 600 000 deklarāciju mēnesī ir ļoti augsts rādītājs. Tāpat ir jāatgādina, ka deklarāciju obligātajai iesniegšanai šogad līdz ar Covid-19 pandēmiju ir pagarināts termiņš," teica VID vadītāja.

Viņa arī piekrita, ka šogad deklarāciju iesniegšanas procesā nav novērotas problēmas ar Elektroniskās deklarēšanas sistēmu, kā tas bija citus gadus. "Brīnumi informācijas tehnoloģiju nozarē nenotiek. Lai kaut kas notiktu ātri un ērti, ar to ir jāstrādā. Mēs katru gadu pēc aktīvākā deklarāciju iesniegšanas perioda veicam analīzi un uzlabojamus. Skaidrs, ka tas nav brīnums, bet ir smags komandas darbs - izanalizēt, kuras ir vājās vietas, un tās novērst. Šoreiz redzam, ka esam atraduši tās vietas, kas ir uzlabojamas, un tas strādā," teica Jaunzeme.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē