Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kariņš: Covid-19 ierobežojumu noteikšanā valdībai ir jābūt elastīgai

Nosakot ar Covid-19 saistītos ierobežojumus, Veselības ministrijai un valdībai ir jāspēj strauji pielāgoties aktuālajai situācijai, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš skaidroja, ka iepriekšējos Covid-19 viļņos galvenā problēma bija lielais stacionēto pacientu skaits, taču omikrona gadījumā cilvēki slimnīcās vairs tik daudz nenonāk, apstākļi ir mainījušies, līdz ar to ir jāpārskata arī pandēmijas dēļ noteiktie ierobežojumi.

Premjers uzskata, ka, vērtējot ierobežojumus, vienam no galvenajiem rādītājiem aizvien vajadzētu būt slimnīcu piepildījumam.

Valdības vadītājs norādīja, ka patlaban ir pāragri runāt par konkrētu ierobežojumu atcelšanu vai saglabāšanu, jo "domas ir diezgan dažādas".

Vaicāts konkrēti par tā dēvētā "zaļā režīma" iespējamu atcelšanu, Kariņš atbildēja, ka, viņaprāt, būtu jāizskata visas iespējas un jāizvērtē katras spēkā esošās prasības lietderība. "Es nešaubos par to, ka visam ir bijusi sava jēga, bet tagad, kad redzam, ka vīruss ir izmainījies un situācija ir izmainījusies, mums ir jābūt ar mieru mainīties līdzi," sacīja Ministru prezidents.

Viņš uzsvēra, ka mainīgos apstākļos mainīt prasības ir nevis vājuma, bet spēka pazīme. Premjers atturīgi komentēja iespējamo laiku, kādā valdība varētu vienoties par jebkādām izmaiņām ierobežojumos. "Es ceru, ka tuvākajā laikā mēs tiksim skaidrībā, uz ko mēs ejam, tad jautājums ir tikai par to, kādā tempā," sacīja politiķis.

Jautāts, cik reāli, viņaprāt, būtu panākt, ka visā Eiropas Savienībā ir vienādas epidemioloģiskās prasības, Kariņš atbildēja, ka tas varētu būtu ļoti grūti sasniedzams. "Mēs redzam, cik grūti ir pat starp tiešiem kaimiņiem saskaņot, kur nu vēl starp 27 valstīm, bet, nenoliedzami, ne tikai politiķi runā viens ar otru, bet arī veselības eksperti runā viens ar otru, mēs visi mācāmies," rezumēja Ministru prezidents.

Kā ziņots, otrdien valdības sēdē izteicās, ka pieļauj iespēju atteikties no "iekšzemes" Covid-19 sertifikātu izmantošanas atsevišķos gadījumos. "Jautājums ir par iekšzemes sertifikātu izmantošanu - kuros apstākļos sertifikāts ir vai nav izmantojams. Iespējams, ka tur ir jāskatās," sacīja Kariņš.

Premjers otrdien valdības sēdē atzīmēja, ka pašlaik Covid-19 omikrona paveids izraisījis ļoti lielu saslimšanu, kas savukārt ir izaicinājums sistēmām, vienlaikus, par laimi, tas nerada lielu noslodzi slimnīcām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiskās intrigas

Tikai ar vienas dienas starpniecību varējām vērot divus savstarpēji nesaistītus un reizē saistītus piemērus, kā politiķi ļoti līdzīgas situācijas mēģina izdekorēt sev vēlamā izskatā.

Debates par pragmatismu

Republikāņu kontrolētā ASV Kongresa Pārstāvju palāta pēc gandrīz pusgadu ilgas vilcināšanās acīmredzami iekšpolitisku iemeslu dēļ, saistītu ar gaidāmajām ASV prezidenta un Kongresa vēlēšanām, 20. aprī...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē