Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Lai veicinātu mobilitāti Rīgā, esot jādomā, kā pārvietoties mazāk

Lai veicinātu cilvēku mobilitāti Rīgā, esot jādomā, kā cilvēkiem pārvietoties mazāk, šodien diskusijā "Mobilitāte Rīgā (un Daugavas krastmalā)", teica televīzijas un radio raidījumu vadītājs Pauls Timrots.

Viņš uzsvēra, ka pēdējā laikā ļoti daudz tiek runāts par zaļāku dzīvesveidu, par braukšanu ar sabiedrisko transportu, elektrotransportu, koplietošanas transportlīdzekļim u.c. Taču būtiski esot atbildēt uz jautājumu - Kādēļ ir jābrauc?

Viņaprāt, iedzīvotājiem ir jāpadomā par to, kādēļ un kur ir jāpārvietojas. Visvairāk to varot izjust no rītiem, kad vecāki ved savus bērnus uz skolām un bērnudārziem. Cilvēki no prestižajām dzīvesvietām Pierīgā, ved bērnus uz prestižajām skolām Rīgas centrā.

Pēc tam bērni tiek vesti uz dažādām interešu izglītības nodarbībām un pulciņiem un atkal rodas sastrēgumi.

Viņa ieskatā, svarīgākais esot izdomāt, kā organizēt dzīvi tā, lai pārvietotos mazāk.

Otrs aspekts, kam mobilitātes jomā esot jāpievērš uzmanība, Timrota ieskatā ir cilvēku vēlmju mainīgums. Kad spīd saule, vairāk cilvēku vēlas braukt ar velosipēdiem, vai nomas skrejriteņiem un tad pēkšņi nevienu skrejriteni nevar atrast.

Savukārt, kad līst lietus, šādu nomas transportlīdzekļu esot daudz un brīvā izvēlē. Esot svarīgi izdomāt, kā reaģēt un tikt galā ar šādiem viļņiem.

Viņa ieskatā, ir jāpieņem, ka daļa sabiedrības ir gatavi pārmaiņām un izmantos jaunas iespējas, bet būs cilvēki, kas turpinās braukt ar savu personisko dīzeļa automašīnu. Turklāt, brīdī, kad tiks mazināti satiksmes sastrēgumi, šādam "ortodoksālam" braucējam būs vēlme atkal braukt uz centru. Ja sastrēgumu nav, tad kādēļ nebraukt, piebilda Timrots.

LETA jau ziņoja, ka šodien diskusijā "Mobilitāte Rīgā (un Daugavas krastmalā)" 15 dažādu jomu eksperti izklāstīs savu redzējumu par to, kāda varētu būt iedzīvotāju mobilitāte Rīgā turpmākajos gados, aģentūrai LETA pavēstīja pilsētplānošanas uzņēmuma SIA "Grupa93" pārstāvji.

Diskusija ievada pasākumu ciklu, kas saistīts ar ikgadējā starptautiskā pilsētplānošanas hakatona "MadCity Rīga 2021" norisi. Šogad tas notiks 29.septembrī un 30.septembrī. "Mad City Rīga 2021" laikā Rīgā pulcēsies pilsētplānotāji no visas pasaules, lai divu dienu plānošanas hakatonā meklētu atbildi uz jautājumu "Kā Daugavas krastmalu Rīgā padarīt par interesantāko krastmalu Ziemeļeiropā?", reizē izklāstot pasaules tendences mobilitātē, ūdensmalu izmantošanā un sabiedrības iesaistē.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Leiena: Krievija fokusē hibrīduzbrukumus pret Somiju

Krievija tagad fokusē savus hibrīduzbrukumus pret Somiju, izmantojot nelegālos imigrantus, lai destabilizētu šo valsti, piektdien paziņojusi Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē