Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mūrniece: Budžeta pieņemšanas process e-Saeimas sistēmā nebūs viegls

Valsts budžeta 2021.gadam pieņemšanas procedūra e-Saeimas sistēmā "nebūs no vieglākajām", trešdien pēc valsts budžeta projekta saņemšanas atzina parlamenta priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

No vienas puses Saeima strādā e-Saeimas sistēmā, reizē Saeimas priekšsēdētāja aicināja deputātiem nākt un strādāt ierādītajās dažādās parlamenta zālēs, kur ir iespējams ievērot distancēšanos.

Tas vajadzīgs, lai nepieciešamības gadījumā deputāti saņemtu IT atbalstu e-Saeimas izmantošanai, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja. Tāpat parlamentā ir pieejams labs interneta pieslēgums, kas ir nepieciešams darbam e-Saeimas sistēmā, viņa teica.

Saeimā iesniegts solījumu pildīšanas valsts budžets, pauda politiķe. Mūrniece atzīmēja, ka budžetā ir iezīmēts atbalsts mājokļa programmām un tas ir veids, kā atbalstīt ģimenes.

Kā ziņots, finanšu ministrs Jānis Reirs (JV) trešdien Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) iesniedza 2021.gada valsts budžeta likumprojektu.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja 2021.gada budžeta projektu, kas paredz budžeta deficītu 3,9% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP) jeb 1,2 miljardu eiro apmērā. 

No likumprojekta par valsts budžetu 2021.gadam izriet, ka valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi būs 9,579 miljardi eiro, kas ir par 328 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada budžetā.

Savukārt nākamā gada budžeta izdevumi prognozēti 10,758 miljardu eiro apmērā, kas, salīdzinot ar šī gada budžetu, ir par 744 miljoniem eiro vairāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē