Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs: ES Ārlietu padomes sanāksmē panākta politiska vienošanās par piektās sankciju paketes piemērošanu Baltkrievijai

Eiropas Sankcijas (ES) Ārlietu padomes sanāksmē šodien panākta politiska vienošanās par piektās sankciju paketes piemērošanu Baltkrievijai, aģentūrai LETA norādīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Viņš arī uzsvēra, ka detalizētāks lēmums par sankciju ieviešanu tiks publicēts tuvāko dienu laikā. Pēc ministra paustā, patlaban ir juridiski sagatavots lēmuma rāmis un ticis diskutēts arī par sesto sankciju paketi gadījumā, ja migrācijas spiediens jeb Baltkrievijas autoritārā līdera Aleksandra Lukašenko režīma īstenotais hibrīdkarš turpināsies.

"Panākta politiska izpratne, ka mēs ejam uz priekšu ar piekto sankciju paketi. Pagaidām tehnisku iemeslu dēļ es nevaru sniegt detalizētāku sankciju izklāstu, bet plānots, ka piektajā sankciju paketē būs Baltkrievijas amatpersonas, uzņēmumi, ieskaitot aviācijas, kas piedalās šī procesa organizācijā," norādīja ārlietu ministrs.

Tāpat Rinkēvičs uzsvēra, ka notikušas diskusijas gan par Baltkrievijas avioinfrastruktūru, gan arī par trešo valstu aviokompānijām, kas turpinās piedalīties migrācijas plūsmas organizēšanā. Ārlietu ministrs vērsa uzmanību uz to, ka vairākas trešo valstu aviokompānijas jau ir paziņojušas, ka būs atsevišķu valstu pilsoņi, kas netiks vesti uz Minsku. Tomēr, kā uzsvēra Rinkēvičs, lēmums būs atkarīgs no tā, kā situācija pie Baltkrievijas robežas attīstīsies tuvāko dienu un nedēļu laikā.

Ārlietu ministrs pavēstīja, ka ES augstu vērtē gan Eiropas Komisijas, gan ES dalībvalstu ārlietu dienestu darbu, strādājot ar migrācijas izcelsmes un tranzīta valstīm. Viņš uzsvēra, ka Eiropas diplomāti dara daudz, lai iesaistītu valstis migrācijas plūsmas apturēšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē