Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rinkēvičs: Sarunās par ES daudzgadu budžetu Latvijas intereses vēl nav pilnībā ņemtas vērā

Latvija neuzskata, ka sarunās par Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu būtu sasniegts tāds punkts, kad varētu teikt, ka mūsu intereses ir pilnībā ņemtas vērā, vakar piedaloties ES Vispārējo lietu padomes sanāksmē, kurā tika apspriesta 20.februārī Eiropadomē gaidāmā diskusija par ES daudzgadu budžetu 2021.- 2027.gadam, sacījis Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrija (ĀM), Rinkēvičs uzsvēra, ka Latvija šobrīd analizē Eiropadomes prezidenta sagatavoto jauno piedāvājumu nākamajam ES daudzgadu budžetam. Rinkēvičs atzinīgi novērtējis Eiropadomes prezidenta komandas ieguldīto darbu un jauno piedāvājumu, uzklausot visu ES dalībvalstu intereses.

"Lai gan jaunajā piedāvājumā ir zināmi uzlabojumi un tas uzskatāms par labu pamatu turpmākajām diskusijām, Latvija neuzskata, ka esam sasnieguši tādu punktu, kad varam teikt, ka mūsu intereses ir pilnībā ņemtas vērā. Līdz ar to Latvija turpmākajās sarunās par budžetu turpinās aizstāvēt savas intereses kohēzijas un lauksaimniecības politikas finansējuma sadaļām," teicis Rinkēvičs.

Latvijas interesēs ir panākt laicīgu vienošanos par ES daudzgadu budžetu, kas palīdzētu uzsākt fondu programmēšanu, veicinātu savlaicīgu projektu realizāciju un nodrošinātu ES investīciju nepārtrauktību Latvijā, uzsvēris ministrs.

Kā norāda ĀM, Latvijas prioritātes sarunās nav mainījušās - Brexit kontekstā nepieļaut būtisku finansējuma samazinājumu Latvijai kohēzijas un lauku attīstības jomās, kā arī tuvināt lauksaimniecības tiešmaksājumus ES vidējam līmenim. Latvija arī uzstāj, lai tiktu nodrošināts pietiekams ES finansiālais atbalsts Rail Baltica projektam, kā arī militāras mobilitātes projektiem.

Top komentāri

Berta
B
Kapec Latvijas zemnieki ES sanem visniecigakas subsidijas, tiesmaksajumus? Ka tas ir iespejams, ka Danijas , Vacijas, Belgijas zemnieks sanem no ta pasa ES budzeta 500€ par ha, bet Latvijas zemnieks 50€?
VVZ
V
Latvijas intereses neviens arī neņems vērā, jo 7 deputāti no vairāk kā 700 (un tie paši ir pilnīgi bezjēdzīgi!) nav nekas. Nevajag slimot ar lielummāniju!
Proletārieši šķīrušies.
P
Kādas intereses lai ņem vērā nabagam, kas pa logu redz kungu dzīres sakārtotā mājā. Vienīgi - tikt uzaicinātam un apsmietam, izjokotam un tamlīdzīgi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē