Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Staķis: Jāizvērtē, vai finansējumu izlietot sniega izvešanai vai bērnudārzu būvniecībai un ielu remontiem

Ir jāizvērtē, vai finansējumu izlietot sniega izvešanai no Rīgas vai bērnudārzu būvniecībai un ielu remontiem, šodien ārkārtas sēdē, kur tiek lemts par viņa atstādināšanu no amata, teica Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Ja pilsētā notiek vidēji liela snigšana, tad ielu uzturēšana pašvaldībai izmaksājot 150 000 eiro vienā dienā. Ja ir snigšanas "oranžais režīms", kā tas bija vairākas dienas pēc kārtas, tad tie esot jau 300 000 eiro dienā, bet ar "sarkano režīmu" un sniega izvešanu tas esot pusmiljons eiro dienā.

Salīdzinājumam viņš minēja divu bērnudārzu atklāšanu janvārī. Katra bērnudārza izveide izmaksājusi divus miljonus eiro.

Divi miljoni esot četras ļoti spēcīgas snigšanas dienas vai jauns bērnudārzs.

Viņš aicināja opozīcijas deputātus izlemt, vai viņi vēlētos paredzēt vēl vairāk naudas sniega tīrīšanai, atsakoties no ielu remontiem un bērnudārziem.

Staķis uzsvēra, ka snigšanas laikā Rīgā dzīve neapstājās, kā tas ir daudzās pasaules pilsētās, cilvēki turpināja doties darba gaitās, bērni turpināja apmeklēt skolu.

"Redzam, ka pilsētā dzīve neapstājas arī tad, kad lidostā "Rīga" lidmašīnas slīd nost no skrejceļa un lidlauku nākas slēgt. Arī šādi laikapstākļi tikko bija un arī tajos Rīgas pilsētā strādāja vairāk nekā 60 tīrīšanas tehnikas vienību, un dzīve pilsētā turpinājās," teica pilsētas mērs.

No pilsētas izvestas vairāk nekā 3000 kravas sniega - šī esot izmaksu ziņā dārgākā pozīcija, tāpēc pašvaldība rūpīgi vērtē, cik daudz jāizved un cik daudz jāļauj nokust. Šogad pirmo reizi pilsētā sistēmiski tīra ne tikai galvenās ielas, bet arī trešās kategorijas ielas.

Kopējās izmaksas par ielu pretslīdes apstrādi, sniega izvešanu, tīrīšanu, sīkajiem remontiem, pieturvietu uzturēšanu, ziemas dežūrām, ūdens novadīšanas sistēmu uzturēšanu šīs ziemas laikā drīz jau būs sasniegušas divus miljonus eiro, teica Staķis.

Viņš norādīja, ka sliktā situācija ar ielu un ietvju tīrīšanu esot bijusi tādēļ, ka bija izsludināts sarkanais brīdinājums par ekstremāli stipru snigšanu. Savukārt pēc tam sekojusi atkala un izveidojies apledojums.

Tas esot noticis vienlaikus visā pilsētā dažu minūšu laikā. "Tik ekstremāliem laikapstākļiem preventīvi sagatavoties nevar," teica Staķis.

Viņš piebilda, ka policija un Rīgas administratīvā inspekcija noformējusi gandrīz 400 administratīvos aktus un administratīvā pārkāpumu lietas par nepienācīgi tīrītām ietvēm.

Mērs arī piebilda, ka līgumus par ielu infrastruktūras uzturēšanu savulaik noslēdza "Saskaņas"/"Gods kalpot Rīgai!". Ja būs nepieciešams, pašvaldība šos līgumus lauzīs.

Kā ziņots, piektdien sasaukta opozīcijas rosinātā Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā iekļauti divi jautājumi par Staķa un vicemēra Viļņa Ķirša (JV) atbrīvošanu no amata par nepietiekami kvalitatīvu darbu nenodrošinot Rīgas ielu attīrīšanu no sniega.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē