Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Staķis: Mūsu atbildība jauno talantu priekšā ir veidot pilsētu, kas neslīgtu vecajos un neproduktīvajos kašķos

Mūsu atbildība jauno talantu priekšā ir veidot tādu pilsētu, kas neslīgtu vecajos, neproduktīvajos kašķos par lietām, kas aktuālas šķiet tikai mums pašiem, svinīgajā 18.novembra uzrunā domes sēdē sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (AP).

"Tas nozīmē pilsētu, kurā dzīvot gatavi esam ne tikai mēs, bet katrs jaunais rīdzinieks, kurš Berlīnē, Ņujorkā vai Kopenhāgenā varētu veidot tikpat pilnvērtīgu dzīvi un karjeru kā šeit," skaidroja domes priekšsēdētājs.

Savā runā Staķis cita starpā izcēla rīdzinieka Džonatana Mika Melgalvja panākumus - septiņas nacionālā līmeņa un trīs starptautiskā līmeņa olimpiāžu godalgas -, kā arī Kembridžas Universitātes absolventa, epidemiologa Ņikitas Trojanska sasniegumus, norādot, ka viņš ikdienā gan kā blogeris, gan kā publiskais intelektuālis informē un izglīto cilvēkus par vakcinēšanās nepieciešamību un sabiedrības veselību, turklāt lielu daļu darba darot brīvprātīgi.

"Lūk, tikai divi piemēri, kas pierāda - Rīgai un Latvijai ir jauni talanti, kuriem pasaule ir atvērta, bet viņi izvēlas dzīvot šeit, Rīgā, izvēlas izmantot savas zināšanas, savu balsi un valodu, lai pilnveidotu un bagātinātu mūsu valsti," piebilda Staķis.

Izmantojot latviešu uzņēmumu "Printful", kas nu jau sasniedzis miljarda ASV dolāru vērtību, kā analoģiju Latvijai, mērs sacīja, ka "dzīvot brīvā valstī, kurā paši lemjam - tā ir liela veiksme, par kuru vairums no mums pateicību ir parādā kādam citam. Vienlaikus šo brīvību nostiprināt, padarīt valsti spēcīgāku - tas prasa lielu, neatlaidīgu darbu un drosmi".

Tāpat domes priekšsēdētājs savā runā pieminēja Rīgas ģimenes ārsti Maiju Baumani, norādot, ka viņa savā praksē panākusi 90% senioru vakcinēšanos. "Latviju stiprina tieši šādi cilvēki, un ikviens, kurš spēj īstajā mirklī būt īstajā vietā, kurš, neskatoties uz grūtībām, atrota piedurknes un saka: šis darbs ir vienkārši jāizdara, ceļ Latviju ar darbu," izteicās politiķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jāpieņem izsvērti un pārdomāt

Par to, kā politiskā diskusija par Krievijas tranzīta kravu plūsmas slēgšanu caur Latvijas ostām izskatās no Liepājas ekonomisko interešu skatpunkta, Apvienotā saraksta (AS) valdes locekli, L...

Process bez rezultāta

Ekonomikas ministra Viktora Valaiņa lēmums bez rezultāta izbeigt konkursu uz Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora amatu izraisīja lielāku vai mazāku šū...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē