Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO: Covid-19 izplatīšanās paātrinās

Jaunā koronavīrusa pandēmija iegājusi "jaunā un bīstamā fāzē", piektdien paziņojusi Pasaules Veselības organizācija (PVO), brīdinot, ka vīrusa izplatīšanās paātrinās.

PVO ģenerāldirektors Tedross Adhanoms Gebreiesuss sacīja, ka trešdien PVO tika ziņots par vairāk nekā 150 000 jaunu inficēšanās gadījumu, kas ir līdz šim lielākais skaits vienas dienas laikā.

Viņš norādīja, ka gandrīz puse jauno inficēšanās gadījumu reģistrēti Amerikā, bet liels skaits konstatēts arī Dienvidāzijā un Tuvajos Austrumos.

Gebreiesuss sacīja, ka daudziem cilvēkiem ir apnikusi sēdēšana mājās un tas ir saprotams, un saprotams arī tas, ka valstis vēlas atvērt savas ekonomikas.

"Bet vīruss joprojām ātri izplatās, tas joprojām ir nāvējošs un vairums cilvēku joprojām ir uzņēmīgi pret to," norādīja Gebreiesuss.

Viņš aicināja valstis un cilvēkus saglabāt modrību cīņā pret šo vīrusu un uzsvēra, ka tādi pasākumi kā sociālā distancēšanās, masku valkāšana un roku mazgāšana joprojām ir būtiski.

Pasaulē ar jauno koronavīrusu līdz šim inficējušies vairāk nekā 8,5 miljoni cilvēku, no kuriem vismaz 454 000 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

 

Top komentāri

trusis nejaukais
t
Tufta! Vienk kretiins Tedross meegjina tagad izlikties par apziniigo trauksmes ceelaaju bet tad kad vinjam tieshaam vajadzeeja celt trauksi vinjsh seedeeja un paklausiigi izpildiija kjiinas komuninstiskaas partijas noraadiijumu tureet muti. Mani ne tik daudz satrauc viiruss bet tas kaapec shis meesls veel joprojaam atrodas savaa amataa? Cik ilgi var ljaut shaadiem viltus pravieshiem skalot paarejiem smadzenes?!
Fātera Kule
F
Tas nozīmē ka Teodors Ahūnais Gondons ir patriecams ar brūnu mietu.Ir vajadzīgi cilvēki kas rīkojas nevis bezd mīkstā mēbelē un gudri vāvulo.
R
R
Nauda jau sadalīta! Tagad varat droši inficēties un izmirt!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē