Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

PVO: Šogad netiks sasniegta pūļa imunitāte pret jauno koronavīrusu

Neskatoties uz vakcinācijas sākšanu virknē valstu, šogad netiks sasniegta pūļa imunitāte pret jauno koronavīrusu, pirmdien brīdināja ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO).

PVO galvenā zinātniece Soumja Svaminathana brīdināja, ka paies zināms laiks, pirms tiks saražots un pielietots pietiekami daudz vakcīnu devu, lai apturētu vīrusa izplatību.

"Mēs 2021.gadā nesasniegsim nekādu iedzīvotāju pūļa imunitātes līmeni," virtuālā preses konferencē Ženēvā pavēstīja Svaminathana, uzsverot nepieciešamību turpināt ievērot tādus pasākumus kā fiziska distancēšanās, roku mazgāšana un sejas masku valkāšana, lai apturētu pandēmiju.

Viņa apsveica zinātnieku "neticamo progresu", kuriem izdevies paveikt neiedomājamo, mazāk nekā gada laikā izstrādājot nevis vienu, bet vairākas drošas un efektīvas vakcīnas pret pilnīgi jaunu vīrusu.

Viņa uzsvēra, ka galu galā "vakcīnas ieradīsies. Tās sasniegs visas valstis". "Taču tajā pat laikā mēs nedrīkstam aizmirst par pasākumiem, kas strādā," sacīja Svaminathana.

Būs nepieciešams ievērot sabiedrības veselības un sociālos pasākumus vīrusa pārnešanas apturēšanai "vismaz visu šo atlikušo gadu".

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vairākums grib palikt

Neatkarīgi no tā, vai Lieldienas tiek uztvertas kā reliģiski svētki vai kā gadalaiku maiņa, šis ir pārdomu brīdis, kad prātojam arī par to, cik labi mēs jūtamies savā valstī.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē