Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

In memoriam

Cigāri un revolūcijas(10)

Viņa draugi bija Ernesto Če Gevara un Ernests Hemingvejs, viena no mīļākajām fotogrāfijām – kopā ar Juriju Gagarinu. Viņš pārdzīvoja 11 ASV prezidentus, piecus PSRS CK ģenerālsekretārus un 638 atentāta mēģinājumus, un kopā ar viņu beidzas arī to spilgto personību laikmets, kuras, kā nu mācēdamas, taču rakstīja XX gadsimta vēsturi. Viņš ir nupat 90 gadu vecumā mūžībā aizgājušais komunistiskās Kubas ilggadējais līderis Fidels Alehandro Kastro Russ (1926–2016)

Pieminot Vaideru: Ar viņu gribējās būt kopā © DIENA(3)

Viņš gribēja, lai viss notiekot priecīgi, – tuvinieku sūtītajā aicinājumā bijušajiem kolēģiem pēc atvadīšanās no Artura Vaidera ierasties uz bēru mielastu starp rindām varēja nolasīt aizgājēja būtību. Vienmēr visu zināt gribošs un tai pašā laikā vienmēr spējīgs nopietnās lietas padarīt vieglāk uztveramas.

Lidoja kā tauriņš, dzēla kā bite © DIENA(12)

Tautas čempions ir miris. Ne tikai pēc spožu uzvaru pilnas karjeras, bet arī vairākus gadu desmitus ilgas cīņas ar Pārkinsona slimību aizsaulē devies leģendārais bokseris, pilsoņtiesību aktīvists un popkultūras ikona Muhameds Ali (17.01.1942.–03.06.2016.).

Mums vienalga, ko cilvēki saka - rokenrols ir uz palikšanu © DIENA(40)

Rokmūzika ir kļuvusi veca, un daudzi tās klasiķi sasnieguši vecumu, kad cilvēka ierobežotā mūža ilguma dēļ mirstības draudi ir daudz lielāki nekā viņu vētrainajos bohēmas gados, kas aizrāvuši uz viņpasauli ne vienu vien mūziķi vēl plaukuma laikā. Tagad jebkurā dienā varam gaidīt ziņu par nākamo vairāk vai mazāk noteikti reiz dzirdētu vai pat pielūgtu mūziķi.

Atradis pārdzimšanas noslēpumu © DIENA(57)

Deivids Bovijs, 1947–2016. Viņš ir atstājis popkultūrā, iespējams, visdziļākās pēdas no visiem, kas bijuši aktīvi pēdējos piecdesmit gados. Tāpēc mūzikas faniem šī ir sēru nedēļa.