Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Īpašums

KP soda divus būvniecības uzņēmumus par aizliegtu informācijas apmaiņu © DIENA

24. februārī Konkurences padome (KP) pieņēma lēmumu par karteļa vienošanos sodīt būvniecības uzņēmumus SIA Info Būve un SIA MN Īpašumi, kas apmainījušies ar informāciju par dalību publiskā iepirkumā. Uzņēmumiem piemērots naudas sods attiecīgi Ls 11 975 un Ls 4007 apmērā, kā arī tiesiskais pienākums izglītot savus darbiniekus par konkurences tiesību principiem.

Apsver īpašumu OCTA ideju

Uzvirmojusi ideja par obligātu īpašumu apdrošināšanu, kas jau guvusi atbalstītājus, tomēr aptaujātie sliecas atstāt šo jautājumu īpašnieku ziņā, raksta db.lv.

Dzīvokļu īres cenas liek apsvērt to pirkšanu © DIENA(9)

Pēdējos gados īres tirgus bijis viens no aktīvākajiem. Pieprasījums ir palielinājies, savukārt piedāvājums sarūk, īpaši tas attiecas uz kvalitatīviem īpašumiem labās vietās, izriet no tirgus speciālistu aptaujas. Tas ir veicinājis īres cenu palielinājumu, kas varētu turpināties arī šogad. Līdz ar to daudzi vietējie iedzīvotāji, kas meklē sev mājvietu, sāk apsvērt mājokļa iegādi, tomēr ir daži «bet», raksta Db.lv.

Izsolīs Jelgavas vēja tuneli

Rīgā nākamnedēļ, 7.martā plāno izsolīt maksātnespējīgā Jelgavas vēja tuneļa īpašnieka Gaisa sporta sertifikācijas centra kustamo mantu, liecina publikācija oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Pastā gaidāmas lielas reformas(3)

Valsts akciju sabiedrības Latvijas Pasts (LP) 2012. gada 20.janvārī ieceltā jaunā valde uzņēmuma rentablas darbības nodrošināšanai plāno reformas pasta procesu, personāla un resursu vadības jomā, kā arī jaunu pakalpojumu ieviešanu un attīstību, ziņo LP pārstāve Gundega Vārpa.

ZRP norobežojas no ieceres privatizēt brīvostas(6)

Zatlera Reformu partija (ZRP) kategoriski norobežojas no TV3 raidījumā Nekā Personīga sižetā paustajiem apgalvojumiem, par sabiedriskās organizācijas Baltijas asociācija - transports un loģistika (BATL), kuru pārstāv Aivis Landmanis priekšlikuma atbalstīšanu, tirgot biržā Rīgas un Ventspils brīvostu akcijas, teikts ZRP izplatītā paziņojumā.

ZRP paspārnes organizācija rosina privatizēt Rīgas un Ventspils ostas(17)

Ar priekšlikumu tirgot biržā Rīgas un Ventspils brīvostu akcijas Satiksmes ministrijā vērsusies sabiedriska organizācija, kuru pārstāv Zatlera Reformu partijas ostu darba grupas loceklis Aivis Landmanis. Lai gan priekšlikums noraidīts, Reformu partijas biedrs no savas ieceres neatsakās un centīsies īstenot tās pieņemšanu Saeimā, ziņo TV3 raidījums Nekā Personīga.

Par 30 790 latiem rekonstruēs Lestenes tautas namu(1)

Noslēdzies pašvaldības iepirkums tautas nama rekonstrukcijai Tukuma novada Lestenes pagastā, kurā četru pretendentu konkursā uzvarējusi SIA A celtne no Rojas novada ar 30 790 latu līgumcenu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rīgas meži pārņem Rīgas dārzus un parkus(3)

Trešdien, 22. februārī,  likvidējamās pašvaldības aģentūras Rīgas dārzi un parki 132 darbinieki noslēguši darba līgumu ar pašvaldības SIA Rīgas meži, kas pārņem aģentūras funkcijas. Darba līgumos saglabāti visi iepriekšējie nosacījumi, kas saistās ar Rīgas dārzu un parku darbinieku tiesībām un pienākumiem.