Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijā

Mērķus var sasniegt tikai kopā © DIENA

Par situāciju pašvaldībās gada pirmajā ceturksnī, reģionu ilgtspēju un skolu tīkla sakārtošanu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdi Gintu Kaminski.

Šadurskis: Mazās skolas kropļo bērnu nākotni

Pašvaldību mazās skolas ar zemo izglītības līmeni tikai kropļo bērnu nākotni, un vismaz 7.-12. klašu vispārējo izglītību būtu jāpārņem valsts rokās, tā TV24 raidījumā Kārtības rullis diskusijā par skolu tīkla reformu pauda bijušais izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis.

Sārts: "Kremlim ļoti sāp" SKT izdotais aresta orderis Putinam

Vērtējot dažādu Kremļa propagandas kanālu reakciju uz Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) izdoto aresta orderi smagos noziegumos apsūdzētajam Krievijas režīma līderim Vladimiram Putinam, var secināt, ka šis lēmums "Kremlim ļoti sāp", sociālajos tīklos norādījis NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts.

Meņģelsone: Būtiski radīt daudzveidīgas un drošas medikamentu piegādes ķēdes

Būtiski ir radīt daudzveidīgas un drošas medikamentu piegādes ķēdes un ilgtermiņā ļoti svarīga ir kritiski svarīgo zāļu ražošanas pārvietošana Eiropas Savienībā (ES) gan attiecībā uz izejvielām, gan aktīvajām farmaceitiskajām sastāvdaļām un gatavo produkciju, tādējādi mazinot riskus zāļu deficīta apstākļos, tiekoties ar Eiropas Komisijas (EK) komisāri veselības un pārtikas drošuma jautājumos Stellu Kirjakidu, sacīja Latvijas veselības ministre Līga Meņģelsone.

Britu finanšu eksperts: Sankcijas pret Krieviju strādā

Sankcijas pret Krieviju strādā, taču nevaram uz rezultātiem cerēt ļoti drīz, jo sankciju process paredz lēnu, bet pastāvīgu agresora situācijas pasliktināšanos, sacīja Lielbritānijas aizsardzības un drošības domnīcas RUSI Finanšu noziegumu un drošības centra direktors Toms Kītings.

Jebkurā valstī veselība ir prioritāte numur viens © DIENA

Par iespējamiem scenārijiem izejai no mūžīgā līdzekļu trūkuma veselības aprūpes sistēmai un nule pieņemtā veselības budžeta graujošajām sekām Agneses Margēvičas saruna ar Rīgas Stradiņa universitātes profesoru, kādreizējo NVD direktoru Māri Taubi.

Neatstāt mirstošos vientulībā © DIENA

Par nepieciešamību nodrošināt hospisa pakalpojumus un to, vai valsts to gatava finansēt, Guntars Gūte sarunājas ar nodibinājuma Hospiss LV valdes locekli Ilzi Zosuli.

Bagatskis: Par mums un to, kas šobrīd svarīgs

Jautājumus un viedokļu vētru raisījis fakts, ka trim no kopskaitā 232 Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atlētiem par februāra mēnesi apturēta valsts finansēta ikmēneša pabalsta izmaksa (vienlaikus saglabājot iespēju saņemt visu nepieciešamo LOV atbalstu un finansējumu, lai nodrošinātu sportistu gatavošanos startiem valsts izlasē), jo viņi piedalījušies komercsacensībās ar Krievijas un Baltkrievijas sportistiem.

Pašvaldību skolu tīkla sakārtošana. Kas patiesībā notiek?

Pašvaldību skolu tīkla sakārtošana Latvijas politikā ir kļuvusi par ļoti karstu jautājumu. Publiskajā telpā par “skolu jautājumu” klīst ne mazums interpretāciju, no kurām daudzas tikai attāli iezīmē patieso situāciju. Tomēr lietas būtība ir pavisam vienkārša. Ar vienu noteikumu - ja redzam un paturam prātā mērķi, uz kuru dodamies, nevis atkal un atkal meklējam patvērumu ierastajos rīcības modeļos, kas ļauj palikt komforta zonā, bet, diemžēl, nesniedz gaidītos rezultātus.

Kazāks: Latvijai ir ļoti liels risks iestrēgt vidējo ieņēmumu slazdā

Latvijai ir ļoti liels risks iestrēgt vidējo ieņēmumu slazdā, jo ekonomikas pieauguma temps nav pietiekami straujš, lai pārskatāmā nākotnē būtu iespējams sasniegt Eiropas Savienības (ES) vidējo līmeni, trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.