Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Nevis banāli triki, bet meistarīgs šovs © DIENA(1)

Jūrmalā šajā nedēļas nogalē norisināsies Eiropas mērogā unikāls pasākums - starptautiskais pasaules izcilāko iluzionistu festivāls Wizard Trophy jeb Maģija kubā, tas vienuviet pulcēs 20 maģijas, iluzionisma un burvju triku lielmeistaru no 20 pasaules valstīm. Līdz šim tik daudz augstākās klases burvju mākslinieku, kā tas būs no 31.

VIDEO: Iespaidīgi - latviešu izcelsmes jaunietis čempionātā Rubika kubu saliek 5,7 sekundēs(6)

Aizvadītajā nedēļas nogalē noticis Rubika kuba Pasaules čempionāts, kas tiek rīkots reizi divos gados. Šoreiz pasaulē ātrākie sarežģītās puzles risinātāji tikās Brazīlijas pilsētā Sanpaulu. Klasiskajā 3x3x3 lauciņu kuba disciplīnā pats ātrākais izrādījās Austrālijas pārstāvis Fēlikss Zemdegs, kurš labākajā mēģinājumā kubu salika 5,695 sekundēs, vēsta portāls ABC.

Apelsīnu krāsas Šreka runča māsīca © DIENA(17)

Nebija tā, ka televīzijas režisores un producentes Žaklīnas Cinovskas mājīgajā dzīvoklī man pie durvīm skrietu pretī raksta četrkājainā varone. Kā īsta dāma viņa lika sevi pagaidīt. Tikmēr Žaklīna stāsta: "Ienāku no rīta virtuvē un redzu - skaistajam porcelāna šķīvim kāds it kā nolauzis gabalu un nolicis blakus! Es ticu zīmēm, un šī man vēl jātulko!" Žaklīnas dzīvē dažādas zīmes dotas ik pa laikam. Arī britu īsspalvainās kaķenītes Odrijas izvēli noteica divas zīmes.