Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Tviterpērles: Sūtām grieķus mājās © DIENA

Ļoti rezultatīvā Eiropas čempionāta mačā par dalītu 5.vietu Latvijas basketbolisti tomēr piekāpās spēcīgajai Grieķijai ar rezultātu 90:97. Grieķi, nopelnījuši ceļazīmi uz Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, nu brauc mājās, bet Latvijai par pēdējo ceļazīmi un iespēju uzspēlēt Brazīlijā būs jāturpina cīņa piektdien pret Čehijas-Itālijas mača zaudētāju. Tikmēr par aizvadīto spēli koši izsakās dažs labs tvītotājs.

Facebook strādā pie ilgi gaidītās "nepatīk" pogas

Sociālais tīkls Facebook, kuru lietotāji gadiem mudinājuši ieviest pogu "nepatīk", otrdien paziņoja, ka patlaban strādā pie šīs iespējas un to drīzumā izmēģinās."Mēs beidzot esam jūs uzklausījuši," paziņoja Facebook dibinātājs un vadītājs Marks Cukerbergs.Kāds lietotājs internetā bija nosūtījis bieži uzdoto jautājumu, kāpēc nav tādu pogu kā "man žēl", "interesanti" vai "nepatīk" līdzās klasiskajai "patīk" pogai, ar kuru lietotāji pauž savu atbalstu draugu, zvaigžņu un zīmolu vēstījumiem sociālajā tīklā.

Tviterpērles pēc uzvaras pār Igauniju: Saskaitīt Bagatska sirmos matus nav iespējams © DIENA

Latvijas basketbola izlase dramatiskā spēlē ceturtdien spēja savā laukumā ar 75:64 uzveikt Igauniju, nodrošinot vietu Eiropas čempionāta astotdaļfinālā. Spēles gaitā atradāmies iedzinējos pat ar 16 punktu deficītu, taču otro puslaiku Latvija aizvadīja krietni pārliecinošāk, izcīnot ceļazīmi uz Lilli. Līdzjutēji sociālajā tīklā Twitter par notikušo laukumā pauž dažādus un kolorītus viedokļus.

VIDEO: Imigrantu laiva izpeld Bolderājā. Kā reaģē Latvijas iedzīvotājI?(8)

Aktīvisti no sociālā videobloga Juno, sekojot līdzi aktualitātēm Eiropā un Latvijā, izveidojuši video, kurā noskaidro, kā Latvijas iedzīvotāji reaģē, redzot krastā tepat Bolderājā piestājam bēgļu laivu. Cilvēki galvenokārt ir nevairās no komunikācijas ar tumšādainajiem jauniešiem, kas paskaidro, ka nupat izpeldējuši krastā ar laivu un nezina, kur atrodas, tomēr vairāk kā ar padomu neviens īsti nav gatavs palīdzēt. Tāpat daži nolēma, ka pareizākā rīcība būtu zvanīt likumsargiem. Kā noritēja interesantais eksperiments - skaties Juno video!

Vienu brīdi arī lapsa bija savējā © DIENA(2)

Atpūtnieki no Vācijas, Nīderlandes, Krievijas un citām valstīm, ierodoties viesu namā Vidlauči, apmulst - vai tā var būt? Vidlauču saimniecei Rudītei Balodei visos gadalaikos tīkamais Rīgas jūras līcis šalc tepat aiz loga, bet liedagā guļ lielais Lauču akmens. Jūra pelēko milzeni izstūma no savām dzīlēm 1853.

Tviterpērles: Iztroļļotā Prāta vētras recenzija © DIENA(11)

Samērā asu reakciju komentāros un sociālajos tīklos izpelnījusies Jegora Jerohomoviča recenzija Septiņi soļi vecu ideju par aizvadīto _Prāta vētras _šovu Rīgā un pēdējo grupas veikumu - albumu 7 soļi svaiga gaisa. "_Prāta vētra _ir iegājusi fāzē, kurā profesionālisms ir nosmacējis iedvesmu," _Kultūras Dienā _raksta Jerohomovičs.