Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

VIDEO: Atjautīgs fermeris copei izmanto dronu © DIENA(6)

Kāds asprātīgs un atjautīgs fermeris no Kanzasas nolēmis ieviest jaunu makšķerēšanas metodi - copi ar no attāluma vadāmu lidaparātu jeb tā dēvēto dronu. Dereks Klingenbergs sociālajās interneta vietnēs jau izpelnījies zināmu popularitāti, iemūžinot video neparastas idejas, kā ikdienu fermā padarīt košāku un uzjautrinošāku.

FOTO: Pirmo reizi Rīgas Zoodārzā noslēpumainais četrpirkstu skudrulācis(2)

Kad zoodārzā ierodas kādas līdz šim te nekad nebijušas sugas dzīvnieks, par kura eksistenci vispār nojauš tikai retais Latvijas iedzīvotājs, jaunpienācēja sugas nosaukumam ir milzu nozīme. Rīgas zooloģiskajā dārzā no Gajānas ieradies četrpirkstu tamandua, ko mēdz dēvēt arī par četrpirkstu skudrulāci, portālu Diena.lv informēja zoodārza pārstāvji.

Zinātnieki atrisina kūstošā saldējuma un lipīgo roku problēmu © DIENA(5)

Zinātnieki raduši risinājumu vienai no daudzajām neērtībām, ko mēdz sagādāt karstas vasaras dienas. Proti, termometra stabiņam pakāpjoties virs +20 grādiem, cilvēki veldzi nereti meklē saldējumā. Diemžēl tiem, kuri nav apveltīti ar izcilām ātrēšanas spējām vai vienkārši vēlas auksto gardumu izbaudīt pamazām, nākas rēķināties ar izkusušu saldējumu un lipīgām rokām.

Zinību diena tviterpērlēs: Debesis raud - skola sākusies © DIENA(6)

Kalendārā vasara noslēgusies, un ar pedantisku precizitāti klāt septembris ar visai rudenīgiem laikapstākļiem. Beidzies arī vasaras brīvlaiks - nākamie deviņi mēneši bērniem un jauniešiem atkal sola agrus rītus skolas solā, bet studentiem negulētas naktis, cenšoties saraut kādu no iekavētajiem studiju darbiem.

Līgatnes dabas takās notiks Sēņu diena(1)

Līgatnes dabas taku 40.jubilejas pasākumu cikla ietvaros sestdien, 5.septembrī, no plkst.12 Gaujas Nacionālā parka Līgatnes dabas takās notiks Sēņu diena, portālu Diena.lv informēja Dabas aizsardzības pārvaldē.Jaunākie pasākuma dalībnieki tiks aicināti gleznot sēņu mežu, savukārt pieaugušie varēs pārbaudīt savas zināšanas uzdevumā, kurā jāatpazīst dažādas sēnes, kā arī uzzināt un dalīties ar sēņu ēdienu receptēm.

Masveida digitālā amnēzija © DIENA(3)

Mūsdienu cilvēki nevēlas iemācīties vai mēģināt atcerēties informāciju, ko var viegli atrast internetā vai digitālās ierīces datos. Viņi drīzāk centīsies iegaumēt, kur tieši tīmeklī informācija atrodama, secina Kaspersky Lab eksperti pēc aptaujas, kuras mērķis bija saprast, kā internets un viedierīces ietekmē informācijas iegaumēšanu.