Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Smaržīgie karsto augusta dienu vīni © DIENA

Visus vīnus var iedalīt sarkanvīnos un baltvīnos, tomēr reizēm man šķiet, ka pastāv vēl trešā kategorija - smaržīgie vīni. Aromātam ir milzīga nozīme. Tas sniedz pirmo iespaidu par vīnu un rosina vai - tieši pretēji - attur no tā baudīšanas.Pazīstamākie aromātiskā stila pārstāvji ir vīni no muskata vīnogām, ar kurām savulaik Eiropu iepazīstināja romieši.

Bāskervilu suns un citi no Kanāla ielas © DIENA(6)

Ciemojos pie mūsu populārajiem grieķiem – radiožurnālistes un rakstnieces Lias Guļevskas un viņas brāļu Adriana un Aleksandra Kukuvasu ģimenēm, kas draudzīgi dzīvo blakus mantojumā no latviešu vecvecākiem saņemtajā zemes stūrītī Mellužos. "Suņiem uzcēlām voljerus," sarunā vairākkārt uzsver abi brāļi.

Kulakova naktī vilciena vagonu demolēt nedrīkstēs(25)

Pretēji ceturtdien, 6.augustā, intervijās ar grupu Pērkons izskanējušajai informācijai, festivāla Kulakova nakts rīkotāji uzsver, ka nekāda vagona demolēšana 22.augusta pasākuma laikā nav ne paredzēta, ne ieplānota, portālu Diena.lv informēja Pērkons menedžeris un pasākuma producents Sandis Mohovikovs.

FOTO: Robota-stopētāja ceļojumiem pēc vandaļu uzbrukuma pienācis gals © DIENA(5)

Komunikablais robots-stopētājs, kurš, paļaujoties uz autobraucēju labvēlību, bez starpgadījumiem apceļojis Vāciju un Nīderlandi, pērn arī veicis iespaidīgu 5800 kilometru ceļojumu pāri Kanādai, ņēmis nelabu galu, ceļojot ASV, vēsta The Washington Post. Robots Savienotajās Valstīs paspējis ar stopiem veikt vien 480 kilometrus, kad to Filadelfijā sabojājuši un uz ielas pametuši vandaļi.

Šogad par piektdaļu mazāks Laba daba apmeklētāju skaits

Avioreisa aizkavēšanās dēļ piektdienas vakarā uz skatuves nekāpa vieni no mūzikas festivāla Laba daba galvenajiem māksliniekiem - Lielbritānijas postpanka apvienība The Fall, aģentūrai LETA pastāstīja festivāla organizatoru pārstāve Kristīne Pinkule.