Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Receptes

Kabaču raža(2)

Rudens ieskaņā Latvijas lauku labumu cienītājus pārņem kabaču trakums. Maigos kabačus var ēst visu rudeni – kamēr tie vēl maziņi, droši lietojami uzturā ar visu mizu, savukārt, kad sāk izskatīties pēc apaļiem sivēniem, jānotīra un tikai tad jāliek pusdienu katlā vai pannā. Pildīti kabačiPagatavošana1.

Brauniji © DIENA(13)

Tas tik ir kaut kas! Garšo burvīgi, jo īpaši, kamēr silts. Kad pirmo reizi uzcepu, nevarēju saprast, kas tas tāds ir — cepums vai kūka.

Siera kūka. Cepeškrāsni nevajadzēs! © DIENA(7)

Šī ir ļoti vienkārši pagatavojama siera kūka. Tai pat cepeškrāsns nav vajadzīga, tikai ledusskapis. Recepti man iedeva draudzene, esmu to nedaudz papildinājusi. Tā kā teju katram ir sava iecienītā siera kūkas recepte, arī šai iespējamas dažādas variācijas.Pagatavošana1. Krūzē ieber želatīnu, pie-vieno 1/4 glāzes auksta ūdens, atstāj uzbriest.

Kartupeļu pankūkas ar grilētu cukīni un kūpinātu zivi © DIENA

Man vislabāk garšo ar lauku krējumu, - nogaršojis paša krāsnī ceptās kartupeļu pankūkas, teic restorāna Lighthouse šefpavārs Tomass Godiņš. Pavārs kartupeļu pankūkas cep krāsnī uz cepampapīra, nevis pannā. Tad tās nav tik eļļainas, turklāt var izcept ļoti plānas. Pavārs tās iesaka ēst kopā ar grilētiem dārzeņiem, sieru un kūpinātu zivi. Ja ir vēlēšanās, tos var arī ietīt pankūkās iekšā, tā pagatavojot pildītās pankūkas. Pagatavošana1. Kartupeļus nomizo un uz rupjās rīves sarīvē skaidiņās. No sarīvētajiem kartupeļiem notecina lieko šķidrumu.