Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Receptes

Dzirkstošus svētkus! © DIENA

Tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads, kad daudzi no mums svētku tostus vēlēsies uzsaukt ar glāzi dzirkstoša dzēriena. Tie, kas grib atstāt iespaidu, iespējams, to darīs ar īsto, bet dārgo franču šampanieti. Taču vairākums visdrīzāk vakariņas sāks un tostus laimīgam 2022. gadam uzsauks ar prosecco – demokrātisko, svaigi augļaino dzērienu no Veneto provinces Ziemeļitālijā. Tam ir pavisam neliela salduma deva un viegli burbuļi. Tieši prosecco Latvijā pēdējos gados kļuvis populārākais no dzirkstošo vīnu klasikas. Arī es savās slejās daudz esmu par to rakstījis.

Ko ēd Ziemassvētku maltītē citviet pasaulē © DIENA

Tāpat kā mums ir savi nemainīgi Ziemassvētku vakariņu ēdieni (cepetis, sautēti kāposti, zirņi ar speķi, speķpīrāgi un, protams, trauslās, kraukšķīgās piparkūkas), arī citām tautām ir savi svētku ēdieni.