Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV

NASA atceļ jaunās Mēness misijas raķetes startu

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) atcēlusi pirmdien paredzēto jaunās Mēness misijas raķetes startu, ko aizkavēja degvielas noplūde, kas notikusi tajā pašā vietā, kur iepriekšējā starta mēģinājumā aprīlī.

Tramps cenšas apturēt FIB veikto izmeklēšanu © DIENA

Bijušais ASV prezidents Donalds Tramps iesūdzējis tiesā ASV Tieslietu departamentu, prasot iesaldēt pret viņu uzsākto izmeklēšanu par dokumentiem, kas Federālā izmeklēšanas biroja (FIB) kratīšanā 8. augustā tika paņemti Trampa atpūtas rezidencē Mar-aLago Floridā, vēsta BBC.

Ķīnas karavīri Krievijā piedalīsies manevros Vostok

Ķīnas karavīri dosies uz Krieviju, lai piedalītos vairāku valstu kopīgajos manevros "Vostok", kuros līdzās Krievijai piedalīsies arī Indijas, Baltkrievijas, Mongolijas, Tadžikistānas un citu valstu karavīri, trešdien pavēstīja Ķīnas Aizsardzības ministrija.

Kanzasā vēlētāji referendumā neatbalsta stingrāku likumu par abortiem © DIENA

ASV Kanzasas štata iedzīvotāji referendumā noraidījuši grozījumus pavalsts konstitūcijā, kas ļautu likumdevējiem noteikt stingrākus abortu aizliegumus. Tradicionāli republikāņiem simpatizējošā Kanzasa ir pirmais no štatiem, kur šāds balsojums sarīkots pēc tam, kad 24. jūnijā ASV Augstākā tiesa atcēla 1973. gadā pieņemto spriedumu par abortu legalizēšanu visā valstī.