Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV

Avoti: ASV pārdos Ukrainai modernus trieciendronus

ASV valdība plāno pārdot Ukrainai četrus dronus MQ-1C Gray Eagle, kas var tikt aprīkoti ar raķetēm Hellfire, izmantošanai kaujas laukā pret Krieviju, pavēstīja trīs avoti, kas ir pazīstami ar situāciju.

HIMARS sistēmas pastiprinās ukraiņu triecienus © DIENA

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs kritizējis ASV paziņojumu par daudzstobru raķešsistēmu HIMARS piegādāšanu Ukrainai kā tādu, kas palielina tiešas militārās sadursmes starp Krieviju un ASV risku. Viņš arī paziņoja, ka Kremlis netic Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska teiktajam, ka Ukraina neizmantos HIMARS uzbrukumiem Krievijas teritorijā, vēsta Meduza.io.

Viceprezidente aicina aizliegt uzbrukuma ieročus © DIENA

ASV viceprezidente Kamala Herisa, apmeklējot masu apšaudes upura bēres nedēļas nogalē, aicinājusi aizliegt valstī automātiskos uzbrukuma ieročus, kas izmantoti arī šomēnes notikušajos neizprovocētajos slaktiņos, vēsta BBC.

ASV sekmīgi izmēģinājušas hiperskaņas ieroci © DIENA

ASV Gaisa spēki paziņojuši, ka nedēļas nogalē sekmīgi veikuši hiperskaņas raķetes izmēģinājumu, vēsta CNN. Tas noticis apmēram mēnesi pēc tam, kad ASV Gaisa spēku vadība ASV Kongresa komitejā atzina, ka hiperskaņas ieroču izveides programmas realizācija kavējas "izmēģinājumu lidojumos konstatētu anomāliju dēļ".