Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ASV

Noplūdis projekts raisa politisku satricinājumu © DIENA

Pamatīgu satricinājumu ASV un bažas par pilsoņu tiesību ierobežošanu izraisījis interneta medija Politico publiskotais ASV Augstākās tiesas (AT) lēmuma projekts, ar kuru, tā apstiprināšanas gadījumā, tiktu atcelts abortus legalizējošais 1973. gada AT spriedums lietā Ro pret Veidu

ASV izlūkošanas dati ievērojami palīdz Ukrainai cīņā pret Krieviju

Kad Krievija 24.februārī sāka pilna apjoma iebrukumu Ukrainā, ASV sniedza Ukrainai detalizētus izlūkošanas datus par Krievijas raķešu un bumbu triecienu gaidāmajiem laikiem un mērķiem, šādi ļaujot Ukrainai aizvākt no apdraudētām vietām savu aviāciju un pretgaisa aizsardzības iekārtas, telekanālam "NBC News" paziņoja esošās un bijušās ASV amatpersonas.

CIP: Putins rada kodoldraudus

Krievijas neveiksmes tās iebrukumā Ukrainā var pamudināt prezidentu Vladimiru Putinu lietot taktisko vai zemas jaudas kodolieroci, ceturtdien brīdināja ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Viljams Bērnss.

Īlons Masks iegādājies 9,2% Twitter akciju

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma Tesla Motors vadītājs Īlons Masks iegādājies 9,2% akciju mikroblogošanas vietnē Twitter, liecina ASV Vērtspapīru un biržu komisijā (SEC) iesniegtie dokumenti.