Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

ASV

Kongresmeņa apsveikums – ģimenes foto ar ieročiem – izpelnās nopēlumu ASV © DIENA

Daudzu cilvēku sašutumu Amerikas Savienotajās Valstīs izraisījis republikāņu kongresmeņa Tomasa Meisija no Kentuki štata tvīts ar Ziemassvētku apsveikumu, kurā redzama viņa ģimene, pie izrotātas eglītes pozējot ar automātiskajiem šaujamieročiem rokās, vēsta BBC. Lai gan nav trūcis arī viņa atbalstītāju komentāru, kritizētāji norāda, ka šāda rīcība ir īpaši neiejūtīga dažas dienas pēc tam, kad 15 gadu vecais Ītans Kramblijs ar tēva nopirkto pistoli nošāva četrus skolasbiedrus un ievainoja sešus skolēnus un vienu skolotāju Mičiganas štatā

Rohindžu bēgļi ASV iesūdz tiesā Facebook

Rohindžu bēgļi pirmdien iesūdzējuši tiesā sociālo mediju gigantu Facebook, apgalvojot, ka sociālais tīkls neizskauž naida runu savā platformā, tādējādi saasinot vardarbību pret musulmaņu rohindžu kopienu.

Atmasko Covid-19 dezinformācijas tīklu © DIENA

Sociālās saziņas tīkla Facebook īpašnieks Meta Platforms paziņojis, ka slēdzis 524 Facebook kontus un 86 Instagram kontus, kas saistīti ar pamatā Ķīnā bāzētu interneta dezinformācijas tīklu, vēsta BBC. Šo konti izmantoti, lai popularizētu neeksistējoša šveiciešu biologa Vilsona Edvardsa apgalvojumus par ASV iejaukšanos centienos noskaidrot Covid-19 izcelšanās avotu.

ASV ir pasaulē lielākais plastmasas piesārņotājs

ASV ir līdz šim lielākais plastmasas atkritumu radītājs pasaulē, liecina jauns ziņojums, kas trešdien tika iesniegts federālajai valdībai un kurā aicināts izstrādāt nacionālu stratēģiju šīs krīzes risināšanai.

ASV pauž bažas, ka Krievija var censties atkārtot invāziju Ukrainā © DIENA

ASV paudušas bažas, ka Krievija ar neikdienišķām militārajām aktivitātēm pie Ukrainas robežas var pieļaut nopietnu kļūdu, atkārtojot 2014. gadā pieredzēto iebrukumu Ukrainas teritorijā. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens, kurš trešdien Valsts departamentā Vašingtonā uzņēma Ukrainas ārlietu ministru Dmitro Kuļebu, paziņoja, ka ASV "ir noraizējušās par Krievijas neparastajām militārajām aktivitātēm" un "ļoti cieši tās vēro".