Dzeltenās pankūkas ar siera salātiem un ananasu
4 personām vajadzēs: 1 olu, 250 g miltu, 1/2 l piena, 1 ēd. k.
eļļas, 1/2 tējk. kurkumas, 400 g Holandes siera, 50 g majonēzes,
250 g ananasa, sāli un piparus
Pankūku mīklai sajauc olu,
miltus, pienu, eļļu un kurkumu un cep plānās pankūkas. Sieru sarīvē
uz smalkās rīves, sajauc ar majonēzi un veido bumbiņas, vidū liekot
ananasa kubiņu. Pankūkas sagriež 2 cm platās strēmelītēs, katrā
ietin siera bumbiņu un iedur irbulīti.
Pikantā ingvera un kokosriekstu zupa
4 personām vajadzēs: 50 g ingvera, 1/2 laima gabaliņa, 10 g
ķiploka, 300 g pastinaka, 250 g puravu, 50 g rīsu, 250 ml
kokosrieksta piena, 250 ml saldā krējuma, 500 ml ūdens, koriandra
lapas, sāli, piparus, cukuru pēc garšas
Ingveru nomizo un
sagriež mazākos gabalos. Puraviem labāk ņemt tikai balto daļu un
sagriezt mazākos gabalos, tāpat arī pastinaku. Laima mizu sarīvē,
no tā izspiež sulu. Tad visas sastāvdaļas katlā apcep un pielej
saldo krējumu, kokosrieksta pienu un ūdeni. Vāra, kamēr dārzeņi un
rīsi mīksti, tad sablenderē un pasniedz ar saplucinātām koriandra
lapām.
Zupu var ieliet termosā, un, tā kā vira ir ar ingveru,
tad tā būs sasildoša, bet rīsi dos sātīgumu.
Zaļumu pankūkās tīts bekons ar datelēm un lazdu
4 personām vajadzēs: pa šķipsnai diļļu un pētersīļu, 1 olu, 250
g miltu, pienu, 1 ēd. k. eļļas, 500 g šķēlēs sagriezta bekona, 150
g dateļu, 100 g lazdu riekstu, sāli un piparus pēc garšas
Pankūku mīklai zaļumus sablenderē ar eļļu. Sajauc miltus, olu,
pienu un ar zaļumiem sablenderēto eļļu, lai sanāk krēmīga
konsistence. Cep plānās pankūkas. Izceptas tās sagriež strēmelītēs
2 cm platumā, uz pankūkas liek virsū bekona šķēli, tad dateli,
kurai izņemts kauliņš, kauliņa vietā liek lazdu riekstu. Izdur
cauri irbulīti un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C ~ 5 min. Var
pasniegt arī atdzisušus.
Vīnogas tumšajā šokolādē
Vajadzēs: vīnogas un tumšo šokolādi
Uz irbulīšiem saspraustas
vīnogas iemērc izkausētā šokolādē un ieliek ledusskapī, lai
sastingst. Tad pasniedz.