Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā -2 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 23. novembris
Zigfrīda, Zigrīda, Zigrīds

Ātrās pusdienas pēc ziemas priekiem uz kalna

Beidzot, beidzot iestājusies ziema, pasauli klāj balta pārslu sagša, un ik brīvā dienā katrs kustēties spējīgais un gribošais ar slēpēm, ragavām, slīddēļiem dodas ārpus pilsētas. Enerģija tiek tērēta bez žēlastības, un apetīte aug kā sniega bumba, tai no kalna veļoties. Protams, apēsta tiktu pat sausas maizes garoza, bet vīzijās redzam kūpošus zupas šķīvjus, kraukšķīgas karbonādes un ko vēl visu ne! Exparience Cafe šefpavārs Rolands Rudzāts iesaka izmēģināt viņa receptes - garšīgas, spēcinošas un karstas! Pavārs saka - būšot apmierināti pat lielākie gardēži.

Dzeltenās pankūkas ar siera salātiem un ananasu

4 personām vajadzēs: 1 olu, 250 g miltu, 1/2 l piena, 1 ēd. k. eļļas, 1/2 tējk. kurkumas, 400 g Holandes siera, 50 g majonēzes, 250 g ananasa, sāli un piparus
Pankūku mīklai sajauc olu, miltus, pienu, eļļu un kurkumu un cep plānās pankūkas. Sieru sarīvē uz smalkās rīves, sajauc ar majonēzi un veido bumbiņas, vidū liekot ananasa kubiņu. Pankūkas sagriež 2 cm platās strēmelītēs, katrā ietin siera bumbiņu un iedur irbulīti.

Pikantā ingvera un kokosriekstu zupa

4 personām vajadzēs: 50 g ingvera, 1/2 laima gabaliņa, 10 g ķiploka, 300 g pastinaka, 250 g puravu, 50 g rīsu, 250 ml kokosrieksta piena, 250 ml saldā krējuma, 500 ml ūdens, koriandra lapas, sāli, piparus, cukuru pēc garšas
Ingveru nomizo un sagriež mazākos gabalos. Puraviem labāk ņemt tikai balto daļu un sagriezt mazākos gabalos, tāpat arī pastinaku. Laima mizu sarīvē, no tā izspiež sulu. Tad visas sastāvdaļas katlā apcep un pielej saldo krējumu, kokosrieksta pienu un ūdeni. Vāra, kamēr dārzeņi un rīsi mīksti, tad sablenderē un pasniedz ar saplucinātām koriandra lapām.
Zupu var ieliet termosā, un, tā kā vira ir ar ingveru, tad tā būs sasildoša, bet rīsi dos sātīgumu.

Zaļumu pankūkās tīts bekons ar datelēm un lazdu

4 personām vajadzēs: pa šķipsnai diļļu un pētersīļu, 1 olu, 250 g miltu, pienu, 1 ēd. k. eļļas, 500 g šķēlēs sagriezta bekona, 150 g dateļu, 100 g lazdu riekstu, sāli un piparus pēc garšas
Pankūku mīklai zaļumus sablenderē ar eļļu. Sajauc miltus, olu, pienu un ar zaļumiem sablenderēto eļļu, lai sanāk krēmīga konsistence. Cep plānās pankūkas. Izceptas tās sagriež strēmelītēs 2 cm platumā, uz pankūkas liek virsū bekona šķēli, tad dateli, kurai izņemts kauliņš, kauliņa vietā liek lazdu riekstu. Izdur cauri irbulīti un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C ~ 5 min. Var pasniegt arī atdzisušus.

Vīnogas tumšajā šokolādē

Vajadzēs: vīnogas un tumšo šokolādi
Uz irbulīšiem saspraustas vīnogas iemērc izkausētā šokolādē un ieliek ledusskapī, lai sastingst. Tad pasniedz.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko