Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Dienas receptes: Demokrātiskais tuncis

Konservēts tuncis nopērkams par sakarīgu cenu, un to var izmantot ļoti dažādos ēdienos.

Tunča uzkoda paprikas pusītēs izskatās krāsaini un dekoratīvi. Kā jau svaigie salāti tie ir ātri un vienkārši pagatavojami. Lai gan tieši fetas siers garšo īpaši saskanīgi ar pārējām sastāvdaļām, novērojumi rāda, ka salātos var likt arī kādu citu pikantu sieru.

Tunča maizītes ir garšīga uzkoda vakara viesībām. Ķiploks piešķir maizītēm pikantāku garšu. Noteikti iesaku neskopoties ar zaļumiem.

Kartupeļu sacepumam tuncis un puravs piestāv ļoti labi. Nedrīkst tikai aizmirst pievienot timiānu – tas piešķir izcilu garšu un smaržu. 

Tunča uzkoda piparu pusītēs

Sastāvdaļas: 60 g fetas siera, 1 mazā kārbiņa konservēta tunča eļļā, ½ bundža (mazā) konservētas saldās kukurūzas, 2–3 sarkanas paprikas, 1 mazs sarkanais sīpols, 60 g svaigā siera, 100 g baltā jogurta bez piedevām, 1 tējk. citrona sulas, pipari, sāls, 1 ēdamk. sakapātu zaļumu, citrons vai laims dekorēšanai

1. Bļodiņā samaisa svaigo sieru ar jogurtu, pievieno zaļumus, citrona sulu, sāli un piparus.

2. Paprikas nomazgā un nosusina, pārgriež uz pusēm un izņem sēklas.

3. Salātu traukā samaisa kukurūzu, tunci, sīki sakapātu sīpolu un gabaliņos sagrieztu fetas sieru. Pievieno pagatavoto mērci.

4. Tunci pilda paprikas pusītēs, dekorē ar citrona vai laima šķēli. Labi garšo ar svaigu, apgrauzdētu maizi.


Maizītes ar tunci un kaperiem

Sastāvdaļas: 1 kārbiņa konservēta tunča, 50 g svaigā siera, pa 2 ēdamk. sakapātu pētersīļu un bazilika, 2 tējk. citrona sulas, 1–2 ķiplokdaiviņas, pipari, sāls, 1 bagete, čabata vai cita veida garšīga maizīte, vārīta ola, zaļumi dekorēšanai

1. Bļodā ieliek svaigo sieru, no liekās eļļas vai sulas notecinātu tunci (mazliet atstāj vēlākam) un sakapātos zaļumus.

2. Visu sajauc vai sablendē un pievieno citrona sulu, kā arī sāli un svaigi maltus melnos piparus pēc garšas.

3. Ar ķiplokspiedi piespiež vienu vai divas ķiploka daiviņas.

4. Masā iemaisa atlikušo tunci un smērē uz apgrauzdētām maizītēm. Dekorē ar kaperiem, pasniedz ar vārītas olas pusītēm.


Kartupeļu sacepums ar tunci un puraviem

Sastāvdaļas: 500 g kartupeļu (ne pārāk miltainu), 120 g purava, 1 kārbiņa konservēta tunča, 50 g saldā krējuma, 100 ml piena, 1 ēdamk. sinepju, 30 g svaigā siera, pipari, sāls, timiāns

1. Puravu sagriež plānās šķēlītēs un noblanšē, aplejot ar verdošu ūdeni – tādējādi puravi kļūs mīkstāki. Novāra kartupeļus (ar vai bez mizas, kā vēlas) un noliek maliņā padzesēties.

2. Bļodā sakuļ saldo krējumu, pienu un svaigo sieru, pievieno sinepes, kā arī sāli un piparus pēc garšas.

3. Sakultajam pienam pievieno timiānu – es liku veselu tējkaroti ar kaudzi.

4. Konservēto tunci notecina sietiņā. Arī no puraviem ūdeni nolej un puravus nosusina.

5. Cepamo formu ieziež ar sviestu un tajā pamīšus kārto vārīto kartupeļu šķēles, tunci un puravus. Visu pārlej ar piena-timiāna mērci un cep 175 grādos sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu tresterbrands

Visos reģionos, kur audzē vīnogas un dara vīnu, izmanto arī vīnogu spiedpaliekas. Itālijā no tām gatavo grapu, Francijā – marku, bet Vācijā – tresteru (Tresterbrand).

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko