Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Trešdiena, 25. decembris
Stella, Larisa

No dārza virtuvei - Vidusjūras salāti

Kad tomāti, gurķi un kabači visi reizē sāk ražot pa diviem spaiņiem dienā, tas ir īsts izmisums, kādiem ēdieniem to visu izmantot, kā iekonservēt? Šīs receptes autore ir uztura skolas Vegus vadītāja Dita Lase. Viņa norāda - šis gardums nepasterizēts ledusskapī glabāsies vairākus mēnešus.

Sastāvdaļas divām burkām: 0,7–1 l katra: 1,2 kg tomātu (der gan zaļi, gan gatavi), 1 baklažāns vai kabacītis, vai pāraudzis gurķis, 1 sīpols, 2 sarkanās paprikas, 3–4 seleriju kāti, 1 glāze olīvu bez kauliņiem (der gan zaļās, gan melnās), 5 ķiploka daiviņas, 300 ml sarkanvīna etiķa (labākai garšai daļu var aizstāt ar balzametiķi,), 300 ml labas olīveļļas, 1 ēd. k. sāls, 1 tējk. svaigi maltu melno piparu, čili pēc vēlēšanās, Provansas zaļumu maisījums pēc vēlēšanās

Pagatavošana:

1. Ja lieto zaļos tomātus, tos sagriež, apsāla, ļauj pa nakti atsuloties, tad noskalo un notecina. Gatavos tomātus vienkārši sagriež un lieko sulu sietā notecina.

2. Ja lieto baklažānu, to sagriež strēmelēs, apsāla un ļauj atsuloties (aptuveni 20–30 minūtes), tad noskalo un blanšē – piecas minūtes patur verdošā ūdenī, tad iemet aukstā. Nospiež visu lieko mitrumu.

3. Ja izmanto kabačus vai gurķus, pēc vēlēšanās mizo, sagriež strēmelēs.

4. Sīpolu nomizo, sagriež četrās daļās, tad plānās ripiņās.

5. Seleriju kātus sagriež plānās šķēlītēs. Papriku iztīra, sagriež strēmelītēs. Olīvas pārgriež uz pusēm vai sagriež ripiņās.

6. Visas sastāvdaļas samaisa ar eļļu, etiķi, sāli un garšvielām, pilda sterilizētās burkās, cieši jo cieši sablīvējot un visu laiku pakratot – svarīgi, lai starp dārzeņiem nepaliktu gaisa burbulīši. 

7. Pāri var pārliet eļļas kārtiņu. Aizvāko, liek ledusskapī vai pasterizē 15–20 minūtes 95 grādos (dārzeņiem jāizsilst līdz pat burkas vidum – ja burkas resnākas, apaļīgākas, jāpasterizē ilgāk, ja slaidākas – mazāk).

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sriracha – pikanto ēdienu kultūras simbols

Tiem, kam garšo ēdiens ar asumiņu, visdrīzāk virtuvē garšvielu un mērču klāstam pievienojusies pudele ar sarkano pildījumu un zaļo korķīti – Sriracha.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko