Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vieglas, taču sāta sajūtu sniedzošas aukstās zupas

"Latvijā klasiska vērtība, protams, ir aukstā biešu zupa. Tomēr kombinējot dažādus sezonas produktus, kā arī piedevas, iespējams iegūt jaunas, pārsteidzošas garšas nianses, vienlaikus padarot ikdienas ēdienkarti daudzveidīgāku," saka LIDO šefpavāre Ilga Joma. "Tā kā daudziem bietes negaršo, esam sākuši eksperimentēt un gatavot citas aukstās zupas, piemēram, auksto gurķu zupu."

Jogurta aukstā zupa ar mājas sieru un diedzētām

Sastāvdaļas 2 personām: 1 glāze bezpiedevu jogurta, 1 glāze kefīra, 1 kārbiņa mājas siera, 1/2 svaiga gurķa, 1 svaigs tomāts, sauja diļļu, sauja diedzētu redīsu sēklu, sāls, cukurs pēc garšas, lociņi vai citi garšaugi, kas garšo, piemēram, pētersīļi, kinza, rukola.

1. Sagriež svaigu gurķi un tomātu, sakapā dilles un citus iecienītus garšaugus - lociņus, pētersīļus, kinzu u. c.

2. Pievieno graudaino mājas biezpienu, diedzētas redīsu sēklas, sāli un cukuru vai medu pēc garšas. 

3. Visu samaisa ar bezpiedevu jogurtu, kefīru un ceļ galdā.

Aukstā zemeņu zupa ar mellenēm

Sastāvdaļas 2 personām: 1 kārba kokosriekstu piena, 1 glāze ābolu sulas, 500 g zemeņu, cukurs vai medus pēc garšas, 1 tējk. vaniļas cukura, pāris saujas melleņu, karamelizētas saulespuķu sēklas (pēc vēlēšanās).

1. Kokosriekstu pienu, zemenes, cukuru, vaniļas cukuru sablenderē.

2. Zupu pasniedzot, pieber mellenes un, ja vēlas, pārkaisa ar grauzdētām saulespuķu sēklām.

Aukstā sēņu zupa

Sastāvdaļas 2 personām: 1 l salātu kefīra, marinētas sēnes (300 g celmeņu, 300 g šampinjonu, šitaki, austersēnes, baravikas), no katra pa saujai - lociņu, diļļu, pētersīļu, 1/2 garā gurķa, sāls, franču sinepes, baltmaizes grauzdiņi pasniegšanai, pēc vēlēšanās - salmiņos sagriezti kartupeļi, rīvēts ķiploks.

1. Sagriež svaigu gurķi un marinētas sēnes - šampinjonus, celmenes, šitaki sēnes, austersēnes vai baravikas, sakapā dilles, lociņus un pētersīļus. 

2. Pievieno sāli, cukuru un nedaudz franču sinepes un visu samaisa ar salātu kefīru. 

3. Lai zupa būtu sātīgāka, var pievienot arī salmiņos sagrieztus vārītus kartupeļus un nedaudz rīvēta ķiploka. 

4. Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko