Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kino Bize būs skatāms dejas īsfilmu seanss

Kino Bize 1. martā plkst. 18.00 norisināsies Dejas īsfilmu 2022 seanss, kurā būs iespēja vērot īsus pagājušā gada nogalē tapušus kinematogrāfijas darbus, kuru ideju autori ir septiņi latviešu horeogrāfi - Anete Tambaka, Jānis Putniņš, Vilnis Bīriņš, Sintija Žīgure, Klāvs Liepiņš, Sandra Lapiņa un Aigars Larionovs.

Septiņas īsfilmas ir savā rokrakstā un estētikā dažādas, arī to uzņemšanas vietas ir bijušas gan Latvijā, gan ārpus tās – Islande, Kanāda, Krievija.

Programmā ir īsfilmas, kuras runā par cilvēka iekšējo pasauli un sajūtām, pēta konkrētu emocionālo stāvokļu šķērsošanas un pārejas procesus, kā to var vērot īsfilmā Lilou. Autori pieskaras izolācijas un vientulības tēmai īsfilmā Solis, kamēr savu iekšējo cīņu ar izmisīgiem centieniem atcerēties un drosmi ieskatīties atmiņām acīs galvenais varonis izcīna īsfilmā Brālis.

Īsfilmā Lietuvēns autores uzmanības centrā ir latviešu mitoloģiskā būtne – Lietuvēns - kāda nogalināta cilvēka dvēsele, kurai jāmaldās pa šo pasauli tik ilgi, cik ilgi tai bijis nospriests dzīvot. Savukārt īsfilmā Corpus ir cita pieeja nāves tēmai, tā runā par nāvi kā formas, matērijas un enerģijas transformāciju.

Cita starpā īsfilma Bajushky, kas tulkojumā no krievu valodas nozīmē šūpuļdziesmas, ir mākslinieku kolektīva refleksija par Hieronīma Bosa triptihu Pasaulīgo baudu dārzs. Savukārt City arcs dejas īsfilma aplūko pilsētu kā dzīvu organismu konstantā augšanas un dilšanas procesā. Mijiedarbojoties ar kameru un Rīgas daudzveidīgo vidi, dejotāju ķermeniskā kustība akcentē saikni starp galvaspilsētu un laika ritējuma ietekmi uz to.

Biļetes pieejamas www.bezrindas.lv

Dejas īsfilmas 2022 organizē biedrība Horeogrāfu asociācija sadarbībā ar kino Bize.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja