Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +3 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Aicina uz papildizrādi jauno horeogrāfu projektam Ārējais klimats / iekšējais laiks

Latvijas Jaunā teātra institūts sadarbībā ar teātri Dirty Deal Teatro 2. martā plkst. 19 aicina uz jauno horeogrāfu īsformāta darbu vakaru Ārējais klimats / iekšējais laiks, informēja Latvijas Jaunā teātra institūta pārstāve Laura Stašāne.

Ārējais klimats / iekšējais laiks ir izglītojošs un māksliniecisks projekts, kura uzmanības centrā ir visjaunākā latviešu dejas mākslinieku paaudze, kas apritē ienāca 2018. gada vasarā pēc Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas nodaļas absolvēšanas. Projekts sniedz iespēju jaunajiem māksliniekiem strādāt pie īsformāta izrāžu veidošanas, saņemot mentora palīdzību un tehnisku atbalstu. Projekts notiek divos posmos, katrā no tiem piedalās trīs jaunas horeogrāfes.

Projekta pirmajā posmā iepazīstinām ar Alises Madaras Bokalderes, Lauras Kušķes un Līgas Ūbeles jaundarbiem. Izrādes ir tapušas ar vienkāršiem tehniskiem palīglīdzekļiem, uzmanības centrā liekot ideju un tikšanos ar skatītāju. Darbu pirmizrādes notika 2019. gada 13. janvārī.

Alise Madara Bokaldere solo darbā Es varu tikai stāvēt izaicina savas fiziskās izturības un koncentrēšanās spējas, lai pētītu pārslodzes stāvokļus un cilvēcisko trauslumu. Līgas Ūbeles izrāde Absurda varone vēsta par apņēmīgu un humorpilnu cīņu ar neiespējamiem nosacījumiem. Savukārt Laura Kušķe solo izrādē Ārpus koncerta izmanto personisko pieredzi, lai runātu par izvēli iederēties apkārtējā sabiedrībā vai palikt ārpus.

Biļetes EUR12 eiro un 9 (studentiem, skolēniem, pensionāriem, cilvēkiem ar invaliditāti) Biļešu paradīzes kasēs un Dirty Deal Teatro pirms izrādēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja