Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Aprīļa beigās norisināsies Dejas dienas pasākumi

Jau divpadsmito gadu, no 23. līdz 29. aprīlim, Latvijā norisināsies Dejas dienas pasākumi, aicinot ikvienu pamēģināt deju, informēja pasākuma pārstāve Ina Ločmele.

Dejas dienas 2018 pasākumu virkne iesāksies piektdien, 27. aprīlī plkst. 17 Esplanādē, kur kopā ar Rūdolfu Kugrēnu notiks sarunas par deju un laikmetīgās dejas  etīdes. 

Sestdien, 28. aprīlī no plkst. 11 līdz 15 norisināsies bezmaksas radošā darbnīca deju skolā Dzirnas. Radošā darbnīca aptver plašu vecuma grupu (16 - 60g.). Un jebkurš dejotgribētājs, iepriekš piesakoties [email protected], uz vienu dienu kļūs par dejas mākslinieku. Darbnīcā pieredzēto un apgūto horeogrāfa pavadībā darbnīcas dalībnieki izdejos Rīgas pilsētvidē.

Visas svētdienas garumā, 29. aprīlī norisināsies 21 bezmaksas deju meistarklase 7 deju zālēs Rīgā laika posmā no plkst. 11 līdz 16:30 Latvijas vadošo laikmetīgās dejas horeogrāfu vadībā. Kā pieredzējušiem, tā arī mazliet ieinteresētiem - visiem ir iespēja izmēģināt dažādus laikmetīgās dejas veidus, kontaktimprovizāciju, tāpat arī brazīļu dejas - cīņas mākslu Capoeira. Ja esi vēlējies džezu, ne tikai klausīties, bet arī dejot, apmeklē kādu no trīs dažāda veida džeza bezmaksas dejas klasēm.

Dejas dienas meistarklasēs tiek gaidīti ne tikai bērni un jaunieši, bet arī pieaugušie. Tāpat būs dejas klase mammām ar bērniem horeogrāfes un dejotājas - A.Novikovas vadībā. R.Pūce pasniegs dejas klasi mātēm, iedvesmojoties no nupat tapušās dejas izrādes Divotne. Dejas dienas meistarklasēm iepriekš nav jāpiesakās.

Dejas dienas 2018 notikumu laikā, no 23. līdz 28. aprīlim, norisināsies aktivitāte – Pastaiga ar mākslinieku’. Tā būs iespēja satikt kādu no Latvijas dejas māksliniekiem personiskai sarunai, ļaujoties mākslinieka piedāvātajam pastaigas maršrutam un noteikumiem. 

Oficiālajā Starptautiskās dejas dienas datumā – 29. aprīlī, svētdienas vakarā plkst. 18 Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra mājā Zirgu pasts apmeklētājiem būs iespēja vērot divas laikmetīgās dejas viesizrādes Francijas profesionālās izglītības laikmetīgās dejas programmas organizācijas Coline 13 dejotāju un latviešu horeogrāfu, dejotāju – L. Kušķes , I. B. Vilkaušas, N. M. Goba un K. Simanovas izpildījumā.

Dejas dienas norišu noslēgumā 29. aprīļa vakarā, plkst.19.30 Kaņepes kultūras centrā norisināsies tikšanās ar Spēlmaņu nakts 2017. gada laureāti (kategorijā - gada sasniegums laikmetīgajā dejā) dejotāju un horeogrāfi – Agnesi Bordjukovu, kā arī video formātā ikvienam apmeklētājam būs skatāma godalgotā A.Bordjukovas izrāde Bērnības sapnis.

Arī ārpus Rīgas tiek svinēta Dejas diena - 29. aprīlī biedrība Cita Abra Cīravā norisināsies bezmaksas dejas meistarklase un būs iespēja redzēt laikmetīgās dejas izrādi bērniem un pieaugušajiem Eksperiments ar apskāvienu’ (Horeogrāfi A.Putniņa, K.Albuže un M.Opelts).

Visi Dejas dienas pasākumi ir bez maksas, tie paredzēti ikvienam, kurš vēlas pieredzēt deju, noteikti – arī tiem, kuri nekad nav dejojuši.

Plašāk ar Dejas dienas aktivitātēm , norises vietām un precīzu laika plānu var iepazīties www.dejasdiena.lv.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja