Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Oktobrī norisināsies 27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls

27. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls šogad norisināsies no 4. līdz 30.oktobrim Rīgā, Rēzeknē, Preiļos un Ventspilī, kā ierasts, piedāvājot krāšņu un plašu programmu.

Festivālā viesosies deju kompānijas gan no Norvēģijas un Portugāles, gan Lietuvas Nacionālās operas un Igaunijas Nacionālās operas baleta trupām; tāpat festivāla ietvaros norisināsies divi filmu seansi un izstāde Latvijas Nacionālajam baletam – 100, kas būs skatāma Mencendorfa namā.

7.oktobrī Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā/ Origo notiks jau tradicionālais festivāla atklāšanas labdarības koncerts. Pēc tam kinoteātrī Splendid Palace plānota Baltijas baleta nakts.

10.oktobrī VEF Kultūras pilī norisināsies koncerts Tandēms Baltijas baletā – no klasikas līdz tango, kur uz vienas skatuves satiksies visu triju Baltijas valstu – Latvijas, Lietuvas un Igaunijas – Nacionālās operas baleta trupu mākslinieki. Igaunijas mākslinieki uz Rīgu vedīs horeogrāfa Jevgeņija Griba īso baletu Tango, kurā tiek panākta tradicionāli par polārajiem pretstatiem uzskatītā – vīrišķā un sievišķā – vienotība, kas mūsdienās organiski iekļaujas modernās pasaules paradigmā. Lietuvas Nacionālais balets skatītājiem piedāvās slaveno Grand pas classique no klasiskā L. A. Minkusa baleta Paquita. Savukārt Latvijas Nacionālais balets šim vakaram gatavo fragmentus no poļu horeogrāfa Kšištofa Pastora iestudētā baleta Drakula un Igora Stravinska baleta Ugunsputns.

13.oktobrī Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē un 15.oktobrī Preiļu Kultūras centrā būs skatāma Jo Stromgrena modernā baleta kompānijas (Norvēģija) izrāde The Loft. Tā apspēlē patiesi cilvēciskos aizsardzības un izdzīvošanas mehānismus ar karātavu humoru, kas ļauj cilvēkiem smieties par ļaunuma un kļūdu mezglojumiem un savijumiem.

21. oktobrī Rēzeknē, Latgales vēstniecībā Gors un 24.oktobrī VEF Kultūras pilī ar izrādi Romeo un Džuljeta viesosies modernā baleta kompānija Quorum Ballet (Portugāle). Izrādes sižets ieved mūs īstas, kaislīgas mīlestības pasaulē, kuru nekas un neviens nevar iznīcināt. Tāda mīlestība, kas ir akla, tāda mīlestība, kas ir tik spēcīga, ka to nespētu pārvarēt pat nāve.

28. oktobrī Ventspilī, Teātra namā Jūras vārti norisināsies koncertprogramma Vārds Latvijas jaunajiem horeogrāfiem, bet 29.oktobrī festivāla noslēgumā plānots kino seanss 80.gadu Latvijas baleta zvaigznes.

Informācijas par festivālu pieejama Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mājaslapā www.ballet-festival.lv, kā arī sociālajā tīklā Facebook.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja